Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Vinbaren

Alkoholfri Drikke og Mat i Kombinasjon

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel

Artikkel · 1.5 min lese

Matfestival Kurs: Alkoholfri Drikke og Mat i Kombinasjon

Vinbaren, 29. juli 2021 14:00

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Å spise en meny med mange retter er ikke nødvendigvis synonymt med å drikke vinpakke til. Når man ikke ønsker å drikke alkohol, kan alkoholfri vin være et ganske så kjipt alternativ. Henrik Dahl Jahnsen viser deg hvordann.

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Her lærer du av de beste om hvordan du tar grillmaten til nye høyder, om trønderske bær og terter, hvordan du lager din favoritt-is, og ikke minst om trøndersk bryggekunst innen både akevitt og øl.

Her kan du lese mer om Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Torsdag 29. juli, kl.14:00 - Alkoholfri drikke og mat i kombinasjon med Henrik Dahl Jahnsen

Å spise en meny med mange retter er ikke nødvendigvis synonymt med å drikke vinpakke til. Når man ikke ønsker å drikke alkohol, kan alkoholfri vin være et ganske så kjipt alternativ. Det finnes selvfølgelig en del alkoholfrie ølsorter som går an, men for et fullverdig alkoholfritt alternativ som kan komplementere mat er det spennende å drikke frukt- og grønnsaksjuice. Det finnes mange flotte trønderske råvarer; epler, solbær, bringebær, blåbær, rødbet og gulrot. De ferske juicene er ofte økologiske og basert på kortreiste bær, frukter og grønnsaker og kan serveres med en gang, uten konserveringsmiddel. Disse drikkene behøver ikke være søte siden det generelt ikke tilsettes sukker. Det er jo allerede mye sødme i frukt. Man kan tilsette sitron, chili og ingefær for å gi drikkene nye løft. Hvilke juicer serverer man til fisk og sjømat og hva passer best til kjøtt og vilt? Det er fullt mulig å servere sju forskjellige juicer til en sju retters meny og ha en helaftens opplevelse med fullverdige produkter. Speilsalen gjør det, og Henrik Dahl Jahnsen viser deg hvordan.

Henrik Dahl Jahnsen er head sommelier på Britannia Hotel og er fem ganger kåret til norgesmester som vinkelner. Det hele startet da han for mange år siden skulle konfirmeres og fikk i gave en dag på kjøkkenet med Trond Moi i Kristiansand. Han hadde vært interessert i mat lenge, og gikk kokkeskolen og etter hvert på vinkelnerskolen. Han konkurrerte allerede i 2010 og har vunnet mesterskap i junior vinkelnere, og har siden 2012 deltatt i NM, EM og VM i vinkelnerkunst.

Under Trøndersk Matfestival 29-31.juli får du unike smaksopplevelser i møte med mat- og drikkeprodusenter fra hele Trøndelag. Britannia Hotel er en av festivalens samarbeidspartnere.

Publisert 21. juli 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.