Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Palmehaven

Asparges på menyen i mai

Vi feirer en av vårens flotteste råvarer med winemakers dinner 25. mai og egne menyer dedikert til aspargesen 27. og 28. mai i Palmehaven.

Artikkel · 2 min lese

Asparges på menyen

Palmehaven, 25. mai 2022 - 28. mai 2022

Vi feirer en av vårens flotteste råvarer med winemakers dinner og tyske viner onsdag 25. mai og egne 3-retters menyer dedikert til aspargesen fredag 27. og lørdag 28. mai i Palmehaven.

Kom mai, du skjønne milde!

Endelig er våren virkelig i anmarsj. Vi har gledet oss helt siden i fjor, og det er med stor entusiasme vi igjen kan ønske velkommen til en egen uke i slutten av mai med ekstra stort fokus på asparges i Palmehaven.

Winemakers Dinner, tyske viner og asparges i Palmehaven 25. Mai
Vi starter med en festaften dedikert til tyske viner og de beste aspargesretter den 25. mai. Her kan dere kan se frem til en 5-retters meny med asparges i alle former og varianter, der vi avrunder måltidet med en lekker dessert som lar tankene vandre mot enda lysere tider, og en sommer som nærmer seg.

Meny Winemakers Dinner i Palmehaven 25. Mai
Grønn asparges med syltet makrell, ørretrogn og grillet sitronmajones
***
Hvit asparges med luftig aspargeskrem, ristede mandler og urter fra Braattan Gaard 
***
Piggvar med nykål, ramsløk, hvit asparges og kyllingsjy med morkel og brunet smør
***
Holtefjell XO, grønn asparges og Duroc-skinke fra Røros
***
Terte med sitron Pâte de Fruit, jordbærmousse, friske jordbær og sitron/yoghurtis

Menyen er spesialkomponert av vår egen Nils Flatmark, Nordic Green Chef of the Year 2022. Nils er ikke bare en særdeles kapabel kokk med grønne fingre, han er også en stor vinelsker og gleder seg til denne kvelden sammen med dere. For en kveld det skal bli!

Vinliste Winemakers Dinner 25. Mai
Wittmann Riesling Trocken 2021
Wittmann Silvaner Trocken 2021
Juliusspital Würzburger Stein Silvaner Trocken GG 2019
Von Winning Sauvignon Blanc 500 2016
Dönnhoff Schlossböckelheimer Felsenberg Riesling GG 2019
Fritz Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Auslese GK 2018

Vinlisten inkluderer viner fra flere av Tysklands desidert beste produsenter, fra Mosel til Pfalz og fra Nahe til Franken. Det blir både Silvaner i ulike kvaliteter og en helt fantastisk fatmodnet Sauvignon Blanc, i tillegg til både tørr og søt Riesling fra øverste hylle.

Pris: 1.995,- p.p. inkl. mat og vin.
Sted: Palmehaven, Britannia Hotel
Tid: kl. 19.00
NB. Kun 40 plasser

3-retters asparges-meny 27. og 28. mai
Vi fortsetter feiringen av asparges gjennom helgen og har også satt opp en flott 3-retters meny på kvelden fredag 27. og lørdag 28. mai i Palmehaven. Her vil det være mulig å velge enten kjøtt eller fisk til hovedrett med deilig tilbehør som selvsagt inkluderer asparges. Våre sommelierer og servitører setter gjerne drikkeforslag til maten eller du kan ta en titt i vår store vinbibel for å finne akkurat det du har lyst på. Nyt langhelgen og grip muligheten til å oppleve Palmehaven i all sin prakt med en bedre middag under stjernehimmelen. Velkommen skal dere være!

Meny 27. og 28. mai i Palmehaven
Hvit asparges med ferskost fra Grindal, ramsløksolje, reddik, ørretrogn, jordskokkchips og urter fra Braattan gaard
**
Røye med grønn asparges potetpure, avruga og hollandaise 
Eller
Indrefilet av okse, stekt grønn asparges, selleripure, hasselback potet og kremet morkelsaus
**
Terte med bakt mandelkrem, mascarpone, friske bringebær og bringebærsorbet

Pris: kr. 895,- 3-retters meny
Seating fra kl. 18.30

Ærverdige palmehaven er perfekt til bryllupsmiddagen med flotte detaljer og behagelig atmosfære

Publisert 12. mai 2022

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.