Hopp til innholdet
  • Hospitality
  • · Wedel Jarlsberg

Besøk fra Australia og Wynns Coonawarra Estate!

Bli med på en helt spesiell kveld i selskap med en av den sørlige halvkules mest respekterte vinprodusenter, med begrensede plasser tilgjengelig.

Artikkel · 1 min lese

Winemaker's Middag med australsk vinmaker Wynns

Wedel Jarlsberg, 15. september 2022 19:00

Dette besøket har vi gledet oss til! Sarah Pidgeon har, vinmaker hos Wynns helt siden 1998. Gjester vil få servert en 4-retters meny med hele 9 unike viner som inkluderer noen av Australias mest ettertraktede viner.

Sarah Pidgeon har vært vinmaker hos Wynns helt siden 1998 og har hele tiden drevet kvaliteten fremover og er i dag ansett som en av de absolutt fremste ekspertene på Coonawarra sitt unike jordsmonn og hvordan både vinmark og gamle vinplanter er essensielle for kvaliteten på vinene.

I 2019 var hun finalist i Gourmet Traveller Winemaker of the Year og i 2017 vant hun Australian Society of Viticulture and Oenology Winemaker of the Year.

I tillegg til sin ukuelige søken etter kvalitet hos Wynns er hun opptatt av å alltid utvikle ferdigheter og teknologi og har i en årrekke forelest om vitikultur og vinifikasjon.

Winemaker’s Middag med Wynns Coonawarra Estate
Torsdag 15. September, kl.19.00
Pris: kr 2.250,- p.p. (+ billettgebyr)
Wedel Jarlsberg
*NB. Kun 30 plasser*

Historien startet helt tilbake i 1891 da John Riddock, en utvandret skotte, plantet de første vinplantene og i 1896 sto hovedhuset ferdig; et symbol på herkomst og konsistent kvalitet og raffinement den dag i dag.

Vinene forteller kanskje historien bedre enn noen annen, og dere kan se frem til noen av Australias mest ettertraktede viner. Til minne om grunnleggeren lanserte de i 1982 Riddoch Cabernet Sauvignon, en vin som senere har blitt kåret til landets beste rødvin flere ganger. Det er faktisk kun 1% av den fremste selekteringen av druene som er gode nok til å brukes i denne vinen.

Dere vil også få smake Michael Coonawarra Shiraz, en legende av en vin første gang laget i årgang 1955 under navnet Michael Hermitage (ikke så ulikt en annen vin som kanskje er bedre kjent for de fleste…). Etter en lang dvale lages denne vinen igjen fra 1990, og kun i de beste årganger.

Dere vil få servert en 4-retters meny med hele 9 unike viner:

Wynn's Coonawarra Chardonnay 2020

Wynns Wynns Black Label Coonawarra Cabernet Sauvignon 2019

Wynns Wynns Black Label Coonawarra Cabernet Sauvignon 2010

Wynn's Riddoch Coonawarra Cabernet Sauvignon 2019

Wynn's Riddoch Coonawarra Cabernet Sauvignon 2004

Wynn's The Siding Cabernet Sauvignon 2019

Wynn's Michael Coonawarra Shiraz 2019

Wynn's Michael Coonawarra Shiraz 2008

Wynn's V & A Lane Shiraz 2014

Winemaker’s Middag med Wynns Coonawarra Estate
Torsdag 15. September, kl.19.00
Pris: kr 2.250,- p.p. (+ billettgebyr)
Wedel Jarlsberg
*NB. Kun 30 plasser*

Publisert 3. august 2022

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.