• Occasions
  • · Palmehaven

Britannia Hotel 150-års jubileumsmiddag.

Lørdag 31. Oktober feirer vi hotellets 150-årsdag med storslått jubileumsmeny, underholdning og lansering av vår egen bok om Britannia's historie.

Artikkel · 3.5 min lese

Britannia Hotel 150-års jubileumsmiddag *UTSOLGT*

Palmehaven, 31. oktober 2020 19:00 - 1. november 2020 01:00

Kjøkkenet serverer en fantastisk historisk meny med høydepunkter fra hotellets selskapsmenyer opp igjennom tidene. Vi skal også markere jubileet med lanseringen av vår egen luksuriøse coffee table bok om hotellets historie fra 1870 til 2020, og det blir underholdning av Britannia Superior Swing Orchestra mot slutten av kvelden.

Lørdag den 31. oktober kl. 19.00 feirer vi vår 150-årsdag og inviterer til en flott festaften, der vi skal servere en jubileumsmeny med utvalgte retter fra hotellets selskapsmenyer opp igjennom tidene, lansere bok om hotellets historie og det blir underholdning av Britannia Superior Swing Orchestra mot slutten av kvelden.

Vi har 150 plasser tilgjengelig og jubileumsmiddagen er åpen for alle. Vi legger ut et begrenset antall bord, så dette blir en spesiell og eksklusiv anledning til å feire vårt jubileum sammen med oss.

I 1870 anerkjente hotellets grunnlegger, Andreas Myhre, behovet for et hotell av internasjonalt kaliber som kunne appellere til tilreisende gjester langveisfra og Trondheim's sosietet. Han satte opp en plakat på hotellets fasade med teksten "We speak English and we serve tea at 5pm" og åpnet dørene.

De første gjestene da hotellet åpnet den 14. juni i 1870 var åtte velstående engelske lakselorder, og to amerikanere med sine tjenere. Siden den dagen har hotellet fungert som Trondheims storstue og samlingspunkt. Nå benytter vi anledningen til å feire 150 år med innflytelse.

Britannia Hotel 150-års jubileumsbok

For å feire hotellets 150års jubileum har vi fått laget en luksuriøs coffee table bok som forteller hotellets rike historie fra åpningen i 1870 til gjenåpningen i 2019 og dagens Britannia i 2020. Boken tar for seg hotellets historie, høydepunkter og eierskap i epoker og gir leseren et godt innblikk i hva som har foregått i Dronningens Gate 5 i over 150 år. Alle gjester på jubileumsmiddagen får med seg et eget eksemplar av boken med hjem.

Jubileumsmeny Britannia Hotel 150 År
(inkluderer vinpakke med viner fra vår eksklusive vinkjeller)

Blinis med Kalix Løyrom, rømme fra Røros og gressløk
**
Villaks fra Gaula «mi cuit».

Brunet smør emulsjon, urtesalat og hylleblomst
**
Kalvefilet Oscar
Helstekt kalvefilet, pochert Norsk hummer, hvite asparges og luftig choron sauce
**
Omelette Norvégienne
Vaniljeparfait, rørte bringebær og italiensk marengs

Kvelden starter med et godt glass av vår egen Ayala Britannia Champagne, som ble laget for å feire gjenåpningen av Britannia Hotel i 2019. Et samarbeid som ble til etter at man i 2017 fant flere gamle menyer fra 1890-årene der Ayala Champagne ble servert som aperitif.

Blinis med Kalix løyrom akkompagnerer Champagnen som amuse bouche.

Deretter serverer vi villaks og gjør stas på de aller første gjestene våre, de engelske lakselordene som besøkte vår region på midten av 1800-tallet for å fiske i de flotte lakse-elvene i Trøndelag.

Peder Aak netting a salmon for William Bromsley-Davenport, one of the original Salmon Lords, at Langhølen on the Gaula river, around the turn of the 19th century.
Peder Aak hjelper William Bromsley-Davenport, en av de originale lakselordene på Langhølen, Gaula rundt år 1900.

Kalvefilét Oscar er oppkalt etter den svenske kong Oscar II og ble servert første gang i 1897. Retten er en klassiker og inneholder kong Oscar II's favoritt-råvarer filét av kalv og hummer. Den har frekventert hotellets selskapsmenyer mange ganger opp igjennom tidene og blitt servert ved flere store anledninger og festmiddager. Kong Oscar II regjerte som konge i både Norge og Sverige mellom 1872 til unionsoppløsningen i 1905. Han besøkte Britannia Hotel blant annet i forbindelse med Trondheim's 900-års jubileum.

King Oscar II of Sweden
Kong Oscar II

Omelette Norvegienne er en skikkelig fest-dessert som man finner i de klassiske gamle kokebøkene fra langt tilbake i tid. Det finnes flere historier om opprinnelsen som sies å gå helt tilbake til USA i 1802 da daværende president Thomas Jefferson fikk servert iskake til dessert på en bankett i det hvite hus. Fysiker Benjamin Thompson Rumford laget en "Omelette Surprise" i 1804. Og i 1867 dukket enda en versjon opp på Grand Hotel i Paris. I 1895 ga daværende kjøkkensjef Jean Giroix på Hotel de Paris i Monte Carlo retten navnet "Omelette Norvégienne" oppkalt etter Norge, siden iskaken minner om isete Norske fjell.

Denne kvelden er det lov å pynte seg og vår anbefalte dresscode er pent antrekk. For de som ønsker å gjøre stas på hotellets historie er dere hjertelig velkommen til å kle dere som ekte lords & ladies.

Etter middagen spiller hotellets eget orkester: Britannia Superior Swing Orchestra med Are Hembre og Mari Smistad Haugen i spissen, sammen med Jan Magne og Helge Førde på blåsere og noen av Trondheim's aller dyktigste jazz og swing musikere.

Repertoaret til BSSO har røtter i ragtime og swing-tiden fra 1918-1950. I løpet av denne perioden ble mange av de største jazz- og swingklassikerne skapt av artister som Bessie Smith, Scott Joplin, Ella Fitzgerald og Frank Sinatra. BSSO inkluderer også noen av dagens mest populære låter i set-listen.

Forfatter Sverre M. Nyrønning og hotellets direktør, Mikael Forselius signerer Britannia-boken om ønskelig i løpet av kvelden. Boken er trykket opp i et eget begrenset opplag på 1870 eksemplarer med 150 unike cover med bilder fra hotellets historie. Alle de ulike omslagene vil bli stilt ut i vår konferanse-lobby.

Britannia Hotel's 150 Year Jubileum Book

Dørene åpner kl. 18.30, gjester bes benytte konferanse-inngangen vår i Westermannsveita på baksiden av hotellet (kan nås fra både Nordre Gate og Søndre Gate). Her blir det garderobe og utstilling av historiske bilder og alle de 150 unike coverne på jubileumsboken i vår lounge og konferanselobby før jubileumsmiddagen starter kl. 19.00 i Palmehaven.

Pris per person kr. 2890,-
inkluderer Aperitif, Amuse Bouche, 3-retters historisk selskapsmeny, vinpakke til maten, underholdning med Britannia Superior Swing Orchestra og Britannia Hotel's jubileumsbok (veil. pris kr 800,-).

Publisert 7. oktober 2020

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.