• Local

Britannia's tips til hva du kan gjøre i Trondheim på høsten

Britannia's concierge står klar til å hjelpe deg å planlegge dagene og få mest mulig ut av oppholdet ditt i høst.

Artikkel · 4.5 min lese
Trondheim and Nidarosdommen in autumn
Trondheim i høst. Bilde: Mykola Ksenofontov / Visit Trondheim.

Spør du en trondhjemmer om hva man kan gjøre her om høsten kommer det til å ry inn med forslag til innendørsaktiviteter. Etter utallige lange sommerkvelder utendørs hvor vi har nytt hver en solstråle, er det noe romantisk og koselig over det å kunne kose seg foran peisen, mens løvet faller fra trærne utenfor vinduet. 

Jonathan Grill byr på sosial og god stemning rundt grillbordet fylt av lekre lokale råvarer med en internasjonal touch.

Det er ingen tvil om at Britannia Hotel tilbyr supre innendørsaktiviteter; fra de seks barene og restaurantene, til den luksuriøse spa-avdelingen. I tillegg står våre dyktige og entusiastiske concierger klar for å hjelpe deg å planlegge dagene og få mest mulig ut av oppholdet ditt. Her er noen av deres beste tips for denne høsten: 

Kultur

Billetter til kulturelle høydepunkt som Trondheim Symfoniorkester og Trøndelag Teater er noe du kan be vår concierge om å ordne for deg. Eller hvorfor ikke sjekke ut hva som skjer på hotellet i høst?

sailing on Trondheim fjord
Seiling på Trondheimsfjorde. Bilde: Crazy Coyote.

Seiling – kom deg ut på fjorden for en opplevelse utenom det vanlige

De vindfulle forholdene på Trondheimsfjorden gjør det til en fantastisk plass å seile. Følelsen av vinden som får seilene til å risle, lyden av tauene som strammes, braket som kommer når skroget skjærer seg gjennom vannet og samspillet mellom menneske og natur – dette er den ultimate aktiviteten for familier og venner som vil knytte bånd og skape minner for livet. Britannia's sjøvante concierge kan arrangere seilturer eller kurs hvor du selv er en del av mannskapet, alt fra korte turer, til regattaer, til turer med overnatting. 

group out on RIB boat tour in Trondheim Fjord
RIB-båt på Trondheimsfjorde. Bilde av Crazy Coyote.

Tur med RIB-båt – mer fart!

Nyt spenningen med høy fart i disse trygge og stabile speedbåtene. Hastigheten kan komme opp i 50 knop og båtene hopper en halv meter opp i lufta! Britannia kan organisere skreddersydde turer basert på gruppen sine interesser. En overdådig sjømatslunsj på en av de berømte fiskeøyene i regionen? Eller kanskje en ølsafari hvor vi kjører sjøveien fra et bryggeri til et annet? Alt av sikkerhetsutstyr følger med og brede glis fra øre til øre er garantert!

picnic on coastline
Sightseeingtur på en tradisjonell Åfjordbåt og mat fra Britannia.

Trondheim fra båt – med litt luksus som tilbehør

Bysentrum i Trondheim er bygd på en halvøy hvor lakseelva Nidelva møter fjorden. Så det er ikke overraskende at så mye av byens historie henger tett sammen med vannet. Det finnes en hel rekke måter å oppleve byen på fra elva og fjorden. Du kan ta en solnedgangstur til historiske Munkholmen, sightseeingtur på en tradisjonell Åfjordbåt i tre, eller en fisketur ute på fjorden. Hva du enn velger så kan Britannia organisere private utflukter.

Kayak lit up with neon lights at night in. Trondheim
Sightseeing in from the river in a neon-lit boat, not to be missed! Photo courtesy of Trondheim Kajakk.

Kajakker som lyser i mørket – en unik sightseeingopplevelse

Her kan man padle nedover elva på kveldstid for en vannbasert opplevelse helt utenom det vanlige. Og kajakkene, de er lyst opp med neonlys! En fantastisk måte å oppleve byen og områdene rundt på. Britannia kan ordne det slik at turen avsluttes med et varmende bål, snacks og varm sjokolade fra kjøkkenet vårt. En drosje kjører deg og gjengen hjem til et godt, varmt hotell og velfortjent hvile i en av våre komfortable Hästens senger. 

Trondheims gatekunst tur. Bilde av @johansson.linnea

Kunstturer – flotte verker, ute og inne

Bestill plass til barna på Trondheim Kunstmuseums Kunstcamp. Her blir de underholdt og får utfolde seg gjennom kunst mens du kan nyte kunstsamlingene på Britannia Hotel i ro og mak. Hotellet er faktisk Trondheims største kunstgalleri, med verker fra flere av de aller mest betydningsfulle og anerkjente kunstnerne i Norge fordelt i våre etasjer og fellesområder. Britannia kan arrangere skreddersydde guidede turer både av hotellets kunstverk og betydningsfulle kunstneriske høydepunkt i byen. Guidene er erfarne lokale kunsthistorikere og i noen tilfeller kunstnerne selv. Eller hva med en introduksjon til Trondheims gatekunst? Bli med en lokal kunstner på en tur i byens spirende graffiti- og veggmalerimiljø

Bilde av McKenna Stark / Visit Trondheim.

Fannremsgården

Denne flotte særnorske gården leverer meieriprodukter til de ledende restaurantene i Norge. Bonden Jon Fredrik har en bakgrunn fra tekstiler og historiske klær (noe du legger merke til ved klærne hans, han er alltid stilig kledd!), og han har den samme respekten for arv når det kommer til gårdsdrift. Han introduserer gjester til sine ”damer”, seks melkekyr av en tradisjonell rase før han tar de med inn i det perfekt bevarte våningshuset (her finner du flere kulturminner enn på et gjennomsnittlig folkemuseum). Inne i våningshuset venter en smak av ost, smør og andre produkter. Vi kan garantere at smøret alene er verdt turen ut til Orkanger! (Og vi kan selvfølgelig ordne med transport eller leiebil.) Det som møter deg av produkter er et syn! Høydepunktet må være å få muligheten til å smake på upastaurisert rømme fra hver av kyrne, og legge merke til de distinkte forskjellene mellom hver og en. Når du kommer tilbake til Trondheim kan du be congiergen vår om å reservere et bord til deg i en av Trondheims prisvinnende restauranter som har eksklusiv tilgang på Jon Fredrik (og hans ”damer”) sine meieriprodukter.  

Nidarosdommen. Bilde av Mykola Ksenofontov / Visit Trondheim

Nidarosdomen

Selv om Norges nasjonalhelligdom Nidarosdomen er godt kjent for de fleste, skjuler den mange hemmeligheter. Britannia kan tilby sine gjester en eksklusiv, privat, guidet tur ned i krypten, inn i skjulte rom og opp i tårnene. Alle steinene i kirka har sitt eget lite ”steinsymbol” laget av steinhuggeren. Et lite steinkast fra Nidarosdomen finner du steinhuggerverkstedet, her kan du høre bakgrunnen for disse symbolene fra eksperter og få muligheten til å lage ditt eget symbol på stein før turen går tilbake til kirka.

Sverresborg. Bilde ev Mykola Ksenofontov / Visit Trondheim

Sverresborg 

Folkemuseet er et paradis for barn og i samarbeid med museet kan vi tilby en ”barnevakt” pakke breddfull av fine opplevelser for barna. Ungene møter barnevakten på hotellet først før de drar opp til Sverresborg. Guiden vil være i kostyme og vil være sammen med barna hele tiden. På Sverresborg er det fullt program, og ungene kan boltre seg med utkledning, pannekakelaging, slåssing med sverd og pil og bue skyting. Samtidig får de lære masse historie. Foreldrene kan kose seg med litt alenetid i Britannia Spa, trygge på at barna deres har en lærerik, aktiv og spennende dag ute! 

For å bestille plass på disse aktivitetene eller for å få laget ditt eget skreddersydde program med opplevelser i høst-Trondheim, snakk med vår concierge. Denne artikkelen har blitt utviklet i samarbeid med Visit Trondheim. For flere tips til aktiviteter i Trondheim og omegn, gå til deres nettside.