Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Vinbaren

Delikatesser fra Vinbaren

Torsdag 04. Juni soft-åpner vi vår nye delikatesse i Vinbaren. Her vil du finne hjemmelagede produkter fra hele Britannia i tillegg til eksklusive og spennende produkter fra hele verden.

Artikkel · 1.5 min lese

Britannia Hotel hadde faktisk en egen delikatesse-forretning på 1930-tallet drevet av frøken Vold og frøken Kvidahl, som tilbydde de lekreste ferdigretter fra hovedkjøkkenet. Den første delikatessen eksisterte frem til krigen.

Britannia Snackbar 1959

Senere, den 22. februar 1959 åpnet Britannia Snackbar, drevet av Thore og Brit Stensrud frem til 70-tallet. De solgte hjemmelaget ertesuppe, salt lapskaus, hamburgere, pølser, milkshake, bananasplit, snacks, kaffe og fløte-iskrem fra Biedemans. Utvalget hadde trolig sammenheng med at Thore var flyger og en av pilotene som fløy SAS sine første ruter til USA. Her hadde de også egen jukebox og historien forteller at de hadde den første espressomaskinen i Trondheim. Både Delikatessen og Snackbaren lå i hotellets under-etasje.

Vi har latt oss fascinere av historien om den gamle delikatessen og snackbaren og blitt inspirert til å gjenskape de i Vinbaren vår, hvor vi har vårt flotte ostemodnings-skap med deilige lokale, sør-europeiske og egenutviklede oster, skinker og pølser til daglig.

Ham and cheese, as found in the Weekend pack at Vinbaren's Delicatessen, located at Britannia Hotel in Trondheim, Norway.

Ett år etter gjenåpningen av Britannia har flere av konseptene våre virkelig etablert seg i markedet og vi har fått mange stamgjester som setter pris på de ulike restaurantene og barene våre. Konseptet Delikatesser fra Vinbaren vil i hovedsak bestå av råvarer og produkter fra hotellet og være levende gjennom året og de ulike sesongene, der vi tilbyr utvalgte signatur-retter og produkter fra de fleste av våre konsepter for salg.

Hjemmelagede produkter fra våre konsepter

Her kan du kjøpe med deg Brasseriet's løksuppe og umami burger, kraft du kan bruke til sauser, risotto og gryter hjemme, andeconfit, hjemmelagede marmelader fra Palmehaven's frokost og Afternoon Tea, tørrmodnet kjøtt fra Jonathan Grill, Speilsalen's caviar, nybakt brød fra våre bakere, egenutviklede oster som Britannia Blå - laget med Gangstad Gårdsysteri og skinker og pølser som vi skjærer for deg a la minute.

Speilsalen Rossini Caviar

Vi har også fått laget vår egen Britannia kaffe sammen med Pala, Britannia Te med Twinings og vår egen Kombucha sammen med Surf Kombucha. Og du vil selvsagt finne nøye utvalgte gourmet-produkter fra leverandører vi anerkjenner og synes fortjener hylleplass i den nye delikatessen vår.

A display of hams, cheeses, blinis, olives and other deli items, as found in the Weekend pack at Vinbaren's Delicatessen, located at Britannia Hotel in Trondheim, Norway.

Lunch i Vinbaren hver lørdag fra kl. 13.00

Vi starter også med lunsjservering i Vinbaren hver lørdag fra kl. 13.00. Her byr vi på Vinbarens kontinentale smaker med deilige småretter, charcuterie og oster med nybakt brød, snacks som passer perfekt til et godt glass vin.

Åpningstider

Delikatessen vil følge Vinbarens åpningstider.
Torsdag - Fredag 16.00 - 24.00
Lørdag 13.00 - 24.00

Publisert 3. juni 2020

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.