Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Vinbaren

Delikatesser fra Vinbaren – Salami fra Røroskjøtt

Ukens anbefaling: hver uke får du en anbefaling på fantastiske råvarer og produkter som du enten kan ta med deg hjem eller nyte i Vinbaren.

Artikkel · 2 min lese

Salami er en av verdens aller mest kjente spekepølser, og denne typen pølse har sin opprinnelse i Italia. Navnet salami er rett og slett flertallsformen til det italienske ordet salame, og stammer trolig fra det latinske ordet salumen, som direkte oversatt til norsk kan bety noe sånt som «saltet kjøtt».

Det som kjennetegner en god, tradisjonell italiensk salami, utover at den er salt, er at den gjerne har større biter av kjøtt og fett. Det får du også i salamien fra Britannia og Røroskjøtt. Den har også et deilig krydderpreg, med smak fra blant annet grønn pepper, hvitløk og fennikel.

Salt, salare på italiensk, er essensielt for å kunne lage en god salami. Likevel vil nok mange være enig i at norske spekepølser, også salamier, historisk sett har vært i det salteste laget. Kunsten er å bruke nok salt til å skape holdbarhet og god smak, men ikke for mye, og i stedet dra nytte av en lengre og mer langsom tilvirkning, tørkings- og modningsprosess.

britannia deli weekender

Saltinnholdet i vår italienskinspirerte salami ligger under halvparten av det norsk spekemat tradisjonelt har ligget på. Vår salami gjennomgår en tradisjonell fermenteringsprosess, hvor enzymer og bakterier skaper aroma, smak og karakter. Våre salamier modnes i 3,5 til 4,5 måneder. Nøkkelen til den gode smaken ligger i råvarene, håndverket og en god porsjon tid og tålmodighet.

røroskjøtt

Røroskjøtt er en liten aktør med et stort hjerte, med unik tilgang på kortreist, lokalprodusert kjøtt. Med tradisjonelt håndverk, kjærlighet til faget og ikke minst forholdene på fjellet, ligger alt til rette for velsmakende kjøttmat av ypperste klasse. Det vakre og røffe naturlandskapet gir unike kvaliteter til spekematen, og viderefører stolte tradisjoner med særpreg og karakter. Sten Ture Solli hos Røroskjøtt og Britannias soussjef Øivind Tiller, står bak utviklingen av Britannias egen spekemat, begge to med en unik lidenskap for og kunnskap om kjøttmat og tradisjonelle håndverkstradisjoner og matproduksjon. 

Øivind Tiller, Palmehaven frokost
Øivind Tiller, Soussjef Palmehaven.

På Britannia feirer vi daglig det rike mangfoldet av fantastiske råvarer som vi finner i Trøndelags skoger, fjell, elver, fjorder, åkrer, drivhus og frukthager.

Stikk innom vår lille delikatessebutikk, i Vinbaren på Britannia, for vår egen italienskinspirerte salami skjært i fine tynne skiver for deg. Du kan ta salamien med deg hjem, eller nyte den sammen med noe godt vi anbefaler til, i Vinbaren.

Vi serverer utvalgte delikatesser og charcuterie gjennom hele åpningstiden vår. Ta del i historiene og opplev noe nytt hver uke.

I tillegg til nærmere 2.000 forskjellige viner, kan du hos oss i Vinbaren nyte både te og kaffe, ulike gode alkoholfrie alternativer, samt andre spesielt utvalgte drikkevarer gjennom hele åpningstiden vår.

stocked shelves at Vinbaren deli, located in the basement at Britannia Hotel

Følg med på ukens anbefaling fremover, for fantastiske råvarer, produkter og anbefalinger. Ta del i historiene og opplev noe nytt hver uke.

a bag of deli items from Vinbaren

I Vinbaren kan du nyte delikatesser sammen med noe godt vi anbefaler til, fra kjelleren vår. Vi serverer utvalgte delikatesser og småmat gjennom hele åpningstiden vår.

Publisert 21. april 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.