Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Wedel Jarlsberg

Fabelaktige William Fèvre, Chablis og norsk sjømat i sesong, 2. februar.

Det er duket for en fem-retters vinmiddag med en av de aller beste produsentene i Chablis, Domaine William Fèvre.

Artikkel · 1.5 min lese

Winemakers Dinner med William Fevre *utsolgt*

Wedel Jarlsberg, 2. februar 2023 19:00 - 2. februar 2023 23:00

Samantha Luna fra Domaine William Fevre inviterer til winemakers dinner i salong Wedel Jarlsberg med en fantastisk sjømatmeny og utvalgte viner fra den anerkjente produsenten. Kun 30 plasser.

Vi får besøk av Samantha Luna fra Domaine William Fèvre, som har et helt spesielt hjerte for Chablis. Du får oppleve utvalgte viner og årganger, fra 2020 og tilbake til 2012, sammen med en spesiallaget meny med sesongens beste sjømat.

Slekten Fèvre har mer enn 250 års erfaring i Chablis, og med utgangspunkt i sju hektar med vinmarker, høstet William Fèvre de første druene til egen vin i 1959. Med tiden har Domaine William Fèvre vokst seg langt større, og er i dag en av de største landeierne i Chablis, med hele 78 hektar. Med 15,9 av disse klassifisert som 1er Cru og hele 15,2 som Grand Cru, er det kanskje ikke så rart at William Fèvre hevder seg helt i toppen. Kvaliteten er også fremragende når det kommer til deres regionviner, og de viser at det virkelig går an å kombinere kvalitet og kvantitet.

Vinene fra Chablis er mer varierte og mangfoldige enn det mange kanskje tenker, til tross for at de er laget på en enkelt druesort. Chardonnay er en ekspert på å uttrykke stedet den vokser, bare den blir behandlet riktig. I 1999 tok Didier Séguier over som sjef for William Fèvre, og er det en som kan å behandle druene riktig, så er det han. Fèvre starter innhøstingen tidlig, og de 130 ulike parsellene de rår over høstes over en ti-dagers periode. Druene fra hvert enkelt sted har sin egen karakter og smak. Når druene høstes på det riktige tidspunktet oppleves vinene både friske og karakterfulle, samtidig som de beholder kraften og intensiteten de kan ha på sitt beste. Eikefatbruken er redusert en del etter at Didier fikk ansvaret og vinene kjennetegnes i dag av balanse og typisitet – rett og slett, knallgod Chablis!

Didier Seguier

Spesielt viktig for Chablis er det relativt kjølige klimaet og det meget karakteristiske kalkrike jordsmonnet; en blanding av kalkstein og leire, som inneholder et mangfold av små fossiler av østers og skjell. Dette gir viner med livlig friskhet, og hint av salt sjø – helt fantastisk til norsk sjømat i sesong.

Palmehaven's dyktige kjøkken har satt opp følgende meny med utvalgte viner:


Blini med rømme og sikrogn
Champagne
** 
Råmarinert kamskjell, tindved og urter 
Domaine Chablis 2020 
** 
Sjøkreps, blåskjell og tang
1er Cru Vaillons 2019 
** 
Hummersuppe og fennikel 
1er Cru Montée de Tonnerre 2017 
1er Cru Vaulorent 2017 

** 
Piggvar og kaviar 
Grand Cru Bougros Côte Bougerots 2016 
** 
Ost; Comté 24 mnd 
1er Cru Vaulorent 2015 
Grand Cru Bougros 2012 

** 
Petit Four, Kaffe & Eau de Vie

Pris: 2.495,- p.p. ink. billettavgift 
Sted: Wedel Jarlsberg, Britannia Hotel 
Dato og tid: Torsdag 2. februar kl. 19.00  *utsolgt*
NB. Kun 30 plasser

For ventelist vennligst send mail til hovmester@britannia.no

Publisert 7. desember 2022

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.