Vi får besøk av Samantha Luna fra Domaine William Fèvre, som har et helt spesielt hjerte for Chablis. Du får oppleve utvalgte viner og årganger, fra 2020 og tilbake til 2012, sammen med en spesiallaget meny med sesongens beste sjømat.
Slekten Fèvre har mer enn 250 års erfaring i Chablis, og med utgangspunkt i sju hektar med vinmarker, høstet William Fèvre de første druene til egen vin i 1959. Med tiden har Domaine William Fèvre vokst seg langt større, og er i dag en av de største landeierne i Chablis, med hele 78 hektar. Med 15,9 av disse klassifisert som 1er Cru og hele 15,2 som Grand Cru, er det kanskje ikke så rart at William Fèvre hevder seg helt i toppen. Kvaliteten er også fremragende når det kommer til deres regionviner, og de viser at det virkelig går an å kombinere kvalitet og kvantitet.

Vinene fra Chablis er mer varierte og mangfoldige enn det mange kanskje tenker, til tross for at de er laget på en enkelt druesort. Chardonnay er en ekspert på å uttrykke stedet den vokser, bare den blir behandlet riktig. I 1999 tok Didier Séguier over som sjef for William Fèvre, og er det en som kan å behandle druene riktig, så er det han. Fèvre starter innhøstingen tidlig, og de 130 ulike parsellene de rår over høstes over en ti-dagers periode. Druene fra hvert enkelt sted har sin egen karakter og smak. Når druene høstes på det riktige tidspunktet oppleves vinene både friske og karakterfulle, samtidig som de beholder kraften og intensiteten de kan ha på sitt beste. Eikefatbruken er redusert en del etter at Didier fikk ansvaret og vinene kjennetegnes i dag av balanse og typisitet – rett og slett, knallgod Chablis!

Spesielt viktig for Chablis er det relativt kjølige klimaet og det meget karakteristiske kalkrike jordsmonnet; en blanding av kalkstein og leire, som inneholder et mangfold av små fossiler av østers og skjell. Dette gir viner med livlig friskhet, og hint av salt sjø – helt fantastisk til norsk sjømat i sesong.

Palmehaven's dyktige kjøkken har satt opp følgende meny med utvalgte viner:
Blini med rømme og sikrogn
Champagne
**
Råmarinert kamskjell, tindved og urter
Domaine Chablis 2020
**
Sjøkreps, blåskjell og tang
1er Cru Vaillons 2019
**
Hummersuppe og fennikel
1er Cru Montée de Tonnerre 2017
1er Cru Vaulorent 2017
**
Piggvar og kaviar
Grand Cru Bougros Côte Bougerots 2016
**
Ost; Comté 24 mnd
1er Cru Vaulorent 2015
Grand Cru Bougros 2012
**
Petit Four, Kaffe & Eau de Vie
Pris: 2.495,- p.p. ink. billettavgift
Sted: Wedel Jarlsberg, Britannia Hotel
Dato og tid: Torsdag 2. februar kl. 19.00 *utsolgt*
NB. Kun 30 plasser
For ventelist vennligst send mail til hovmester@britannia.no