Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Palmehaven

Ny dato: Vinskatter og 5-retters meny med Dahl Jahnsen & Leiknes 16. juni.

Bli med på en kveld utenom det vanlige hvor Britannia har gleden av å invitere til sommerlige smaker og helt unike dråper i glasset. 5-retters meny med vin i Palmehaven.

Artikkel · 1 min lese

Vinskatter og 5-retters meny med Dahl Jahnsen & Leiknes

Palmehaven, 16. juni 2021 19:00

Britannia har gjenoppstått og kvaliteten er løftet til nye høyder, akkurat slik bygget fortjener. Det er derfor særdeles hyggelig å få dele noen fordums godbiter med dere! Head Sommelier Henrik Dahl Jahnsen har nøye gått igjennom et utall flasker fra gamle Britannia for å finne noe som virkelig skinner den dag i dag. Henrik er vertskap sammen med vår assisterende kjøkkensjef Mikael Leiknes denne kvelden, som skal matche vinen med en deilig og smakfull 5-retters meny.

Palmehaven

For hva kan vel være mer unikt enn å ta et dykk ned i vinkjelleren til det gamle historiske Britannia og matche dette med moderne og smakfull mat fra vår fantastiske assisterende kjøkkensjef Mikael Leiknes?

Henrik Dahl Jahnsen er vertskap denne kvelden og gledet seg skikkelig da han fikk tilgang på Britannia's gamle vinkjeller for å finne noe spennende og unikt til nettopp den 16. juni. "Jeg hadde håpet å finne minst en spennende flaske, men fant så mye mer - dette blir en trivelig kveld der vi åpner det "glemte gullet" fra det historiske Britannia, sier en entusiastisk Dahl Jahnsen.

Noen av vinene forblir en aldri så liten overraskelse, men vi kan allerede nå røpe at det vil bli servert moden Domaine de Chevalier og ikke minst; en av Australias absolutt beste og mest ettertraktede viner, selveste Bin 707 Cabernet Sauvignon fra Penfolds!

Første gang denne vinen ble laget var i 1964 og dette er en av signaturvinene til Penfolds, et av verdens ledende kvalitets-vinhus. Andrew Caillard, Master of Wine har gitt nåværende utgave 97 poeng og sier følgende: "Grange sitt alter ego med en uovertruffen druekarakter, kompleksitet, fylde og kraft".

Dere kan med andre ord glede dere til en av verdens mest legendariske viner, kun matchet av selveste Penfolds Grange.

Meny 16. juni

Kamskjell, urter, sitrus
**
Blåskjellsuppe, safran, kongekrabbe 
**
Risoni, morkel, vårkylling 
**
Kalv, asparges, sort hvitløk
**
Rødkittost, stikkelsbær, sprøtt


5-retters meny med tilhørende viner 1.795,- p.p.
Vi inviterer dere til bords kl. 19.00

Vinbaren sommelier opens a bottle of wine

Publisert 17. mai 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.