Lørdag 22. april får vi besøk av selveste Eyvind Hellstrøm i Palmehaven. Eyvind vil sammen med et stjernelag av kokker fra både Speilsalen og hovedkjøkkenet servere en flott 5-retters meny. I løpet av denne kvelden blir vi tatt med på hans reise gjennom Bocuse d'Or som startet 1989 da han var Norges representant.
Eyvind startet sin karriere som kokkelærling ved Grand Hotel i Oslo. Han jobbet senere en periode ved Tre Kokker, før han reiste ut av landet og jobbet på topprestauranter i Frankrike og Sveits. I 1982 tok han over Bagatelle og fikk sin første Michelin-stjerne i 1986. Noen år senere, i 1993, fikk Bagatelle tildelt 2 stjerner, som den første restauranten i Norge.
Hellstrøm var Norges dommer i Bocuse d’Or i mer enn 20 år og har også vært president i i Bocuse d’Or Norge. I 2007 fikk han Frankrikes høyeste utmerkelse, Æreslegionen, “L`ordre National de la Légion d`Honneur” og ble utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs orden samme år.
Gjennom hele karrieren har han gitt ut prisbelønte kokebøker og i senere år har han også inspirert oss og vist en ny side av seg selv gjennom deltakelse i populære TV-program som Hellstrøm rydder opp og Truls à la Hellstrøm.
Mot slutten av April er vi så heldig å få han på gjestespill i Palmehaven til en minneverdig kveld som tar oss gjennom en flott 5-retters meny ispedd historiefortelling fra karrieren.
Meny Eyvind Hellstrøm, Palmehaven 22.04
Grønne Asparges, røkelaks & tonnatosaus
**
Blåskjellsuppe, safran & krosner
**
Gjeddesoufflé, morkler & reker
**
Piggvar, sjøkreps & Pestosaus
**
Creme Caramel med vanilje
Pris kr. 2195,- per person, inkluderer meny og aperitiff ved ankomst.
Head Sommelier i Speilsalen Nikolai Haram Svorte, setter sammen en passende vinmeny for kvelden som du kan bestille ved ankomst. Om du ønsker vin fra vår vinkjeller så sender vi deg gjerne vår vinliste slik at du kan plukke ut den vinen du ønsker på forhånd.

Trondheim er tildelt et av verdens største arrangement innen kokkekunst i mars 2024, Bocuse d’Or Europe. Vi starter oppvarmingen til dette arrangementet med en serie med relevante gjestespill i Palmehaven gjennom året, som leder opp til høydepunktet med Bocuse d`Or Europe - kvalifisering til Lyon i 2025.