Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Britannia Hall

Grilling 2.0 - bli best på barbeque

Artikkel · 2 min lese

Matfestival Kurs: Grilling 2.0 - bli best på barbeque *få billetter igjen*

Britannia Hall, 29. juli 2021 18:00

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Skjønt Britannia-kokk Øivind Tiller lære deg å bruke, grille og røyke ulike kjøttstykker på Traeger Grill.

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Her lærer du av de beste om hvordan du tar grillmaten til nye høyder, om trønderske bær og terter, hvordan du lager din favoritt-is, og ikke minst om trøndersk bryggekunst innen både akevitt og øl.

Her kan du lese mer om Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Torsdag 29. juli kl.18:00 - Grilling 2.0 - bli best på barbeque med Øivind Tiller *få billetter igjen!*
(det er bare en billett igjen, men kurset holdes på engelsk, med Øivind Tiller, fredag 30. kl.18:00)

Har du hørt om en Traeger Grill?

Det er en amerikansk barbequegrill med trepellets som gir sommersesongens grilling spennende nye smaker. Skjønt Britannia-kokk Øivind Tiller har allerede stått ute i 25 minus i hele vinter og grillet. Selv juleporchettaen ble grillet utendørs på julaften.

Ikke et vondt ord om flintsteika og grillpølsene, men her har du mulighet til å lære hva grilling virkelig kan være. Øivind Tiller er opptatt av bærekraft, og det å bruke, grille og røyke ulike kjøttstykker som ellers ville blitt kastet eller kvernet til kjøttdeig og gått i fredagstacoen.

‘Nyrebiten’ for eksempel, er et kjøttstykke med masse smak som ligger bak nyren, og er det stykket kjøtt slakterne selv tar med hjem, men har blitt et glemt kjøttstykke blant forbrukerne. Flat iron, tri tip, tomahawk, entrecote på bein, brisket, mulighetene er mange.

Øivind Tiller er produktutvikler sammen med Røros Kjøtt ,og setter trøndersk kjøtt av høy kvalitet på dagsordenen. Med den amerikanske Traeger-grillen, som også er en ‘smoker’, så har grillen et så avansert innebygd system at man ikke behøver være kokk for å lage god mat. Du vil få lære om marinader og krydring av kjøtt, såkalt ‘dry rubs’, røyking av kjøtt, og grilling på ulike temperaturer. Som Øivind Tiller sier, ‘sjarmen med grilling er du skal føle at du kan lage skikkelig god mat!’

Øivind Tiller er bygutt oppvokst i Trondheim, og er lidenskapelig opptatt av lokalmat. Han elsker å dra rundt på gårdene og til produsentene i Trøndelag for å se hvordan maten blir laget fra bunnen av. Han jobbet som frokostkokk på Rica Scandic/Rica Nidelven i 10 år, og har vært på Britannia siden oppstarten som frokostsjef i Palmehaven. På Britannia Hotell får han frie tøyler til å prøve nye ting og være kreativ, og han elsker å eksperimentere, lære nye ting hver dag og å oppdage nye smaker. Som frokostsjef på Britannia sørger han for kvalitet, bærekraftig mat og redusering av matsvinn. Øivind er opptatt av øl og smak, og gleder seg til å smake på de ulike ølsortene bryggeriene har å by på under Bryggerifestivalen i Trondheim.

Dette kurset vil bli holdt i Westermannsveita bak Britannia Hotel

20-års aldergrense

Under Trøndersk Matfestival 29-31.juli får du unike smaksopplevelser i møte med mat- og drikkeprodusenter fra hele Trøndelag. Britannia Hotel er en av festivalens samarbeidspartnere.

Publisert 21. juli 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.