Hopp til innholdet
  • Food & Drinks

I mai hyller vi aspargesen

Les om hvordan den flotte grønne og hvite aspargesen blir feiret på alle menyene i hotellet

Artikkel · 2.5 min lese
asparagus at Britannia

På Britannia er vi opptatt av å bruke råvarer av ypperste kvalitet, og menyen vår er alltid tilpasset sesongens beste råvarer. Vi tør påstå at ingen grønnsak er mer etterlengtet på hotellets kjøkken akkurat nå, enn den norske aspargesen.

Det har gått så langt at enkelte av våre kokker bruker pausene sine til å følge med på grønnsakens vekstkurve på produsenters Instagram-feeder. Andre plager våre leverandører med gjentatte mailer og oppringinger, bare for å sikre at godbiten kommer i hus så snart været tillater det.

Grønn asparges med ramsløkmajones og Avruga Caviar - en del av vårt 17. mai festbord for takeaway.

Derfor virket det passende kalle mai på Britannia for ‘aspargesmåneden.’

 «Våren har vært kald i år, derfor er innhøstingen av den norske aspargesen litt forsinket,» forklarer hovedkjøkkensjef Espen Aunaas. "Men vi forventer at den ankommer i god tid før 17. mai. I mellomtiden kan våre gjester nyte den saftige, sprø hvit aspargesen fra Tyskland og den franske grønne aspargesen."

Les videre for å se hvordan den flotte grønne og hvite aspargesen blir feiret på menyene i hotellet.

Vår til frokost

Alle som har bestilt à la carte-frokost i Palmehaven har med stor sannsynlighet også smakt asparges som tilbehør til fantastiske Eggs Royal, med posjerte egg fra Galåvolden gård, røkelaks og hollandaisesaus. Rettene forblir på menyen så lenge grønnsaken er i sesong, og vår Sous Chef for frokost og lunsj, Øivind Tiller, venter nå spent på å kunne oppgradere ytterligere til den kortreiste, norske varianten.

Are Hembre, Artist In Residence in Palmehaven, Britannia Hotel
Are Hembre var vår Artist In Residence i Palmehaven i fjor sommer; AIR-konseptet er en serie med konserter med flere av Norges ledende artister akkompagnert av flotte menyer med mat og drikke i forkant av konserten.

Grønt gull på kveldsmenyen

Palmehaven skilter også med asparges på kveldsmenyen i hele mai. Den grønne delikatessen løfter retter som vår ristede kalvefilet til nye høyder, og serveres blant annet til våre populære Artist In Recidence-konserter med 3-retters middag. 

Et lite glass med asparges

Asparges er en fantastisk allsidig ingrediens som egner seg til mange ulike typer vin. De to mest bemerkelsesverdige følgesvennene er kanskje tyske Riesling og Sylvaner, men den trives også svært godt i selskap med Sauvignon Blanc. Fra og med 1. mai inviterer vi til lunch- lørdag i Vinbaren. Aspargesen vil være et av mange kulinariske trekkplaster, akkompagnert av håndplukkede viner i glasset.

Sommelier, Henrik Dahl Jahnsen, gir Sous Chef, Hans Erik Olsen hos Jonathan Grill, i utfordring å lage en rett som feirer ankomsten av den tyske hvite aspargesen. Anbefalt vin: En Sylvaner anno 2019. 

Grillet til perfeksjon

Asparges blir også å finne på menyen hos Jonathan Grill fra og med andre uke i mai. Den vil blant spille en fremtredende rolle i retten du ser i videoen over: Grillet asparges med parmesan-smørsaus. Du finner herligheten på vår à la carte-meny, men du kan også bestille den som en nydelig siderett hvis du ønsker å benytte våre bordgriller. 

Arctic char at Brasserie Britannia
Coming soon to Brasserie Britannia: Lightly baked arctic char «mi cuit» with white asparagus & sauce of fermented white asparagus.

Ingenting overlates til tilfeldighetene

Vårt franskinspirerte restaurant, Brasserie Britannia, tar feiringen av aspargesen til et helt nytt nivå ved å gi den velfortjent fokus i to nye retter på vårens meny (10. mai). Unn deg en Tarte Flambée med grønn asparges, rogn og creme fraiche, eller en lettbakt mi cuit med hvit asparges og en saus av kveitebein og gjæret hvit asparges. La ikke muligheten gå fra deg, sikre deg bord i dag. 

Speilsalen's egg and asparagus

Asparges på Michelin-menyen

Speilsalen har også et inderlig forhold til den norske aspargesen. Retten ‘Feathers and Fields’ er en varm kjærlighetserklæring til grønnsaken i alle dens fasetter. Den tradisjonelle japanske sausen chawanmushi bygges rundt hvit asparges, med gjæret hvit asparges i kremete saus og grønne Galis-Asparges toppet med et gyldent posjert egg og morkler.

En verdig behandling av kongen over alle grønnsaker.

Publisert 7. mai 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.