Hopp til innholdet
  • People

Ida Dønheim blir ny konstituert hotelldirektør på Britannia Hotel

Driftsdirektør Ida Dønheim blir konstituert hotelldirektør når Mikael Forselius begynner i ny jobb.

Artikkel · 2 min lese

Mikael Forselius har vært hotelldirektør på Britannia Hotel siden februar 2017 og har ledet arbeidet med utviklingen av nye Britannia Hotel fra ide- og konseptutviklingsfase, nyåpning til femstjerners kultur som har gitt flere anerkjente priser og utmerkelser.

"Mikael har, etter å ha tatt Britannia gjennom en startfase, ønsker om å gå over i en mer overordnet konsern-stilling og jobbe rendyrket med konseptutvikling og strategi. Han er en synlig og entusiastisk leder som jeg har hatt et lærerikt og godt samarbeidet med i flere år", sier Odd Reitan.

Etter nesten 6 år som administrerende direktør for Britannia Hotel starter Mikael Forselius som CEO for 62 NORD Hotels & Adventures. 

"Jeg er evig takknemlig for at jeg fikk delta på den spennende reisen med å bygge opp Britannia til det fantastiske hotell og den destinasjon det har blitt. At få være med å realisere Odd Reitan sin drøm om Britannia har helt enkelt vært et eventyr og vi har underveis høstet mange priser og utmerkelser. Men alt til sin tid", sier Mikael Forselius.

Driftsdirektør Ida Dønheim tar over rollen som hotelldirektør og blir konstituert til ut på nyåret. Ida har vært leder på Britannia siden 2018, og har sammen med nøkkelpersoner utviklet unike konsepter innenfor restaurant og hotell og tatt Britannia tilbake til fordums storhet.

"Med sin lidenskap for luksus-segmentet og fem stjerners service har Ida utmerket seg som en driftig leder med fokus på kvalitet, styring og gjennomføring helt siden hun startet på Britannia Hotel for fire år siden. Den fasen vi er inne i nå krever finjustering og skarpt blikk på kvalitet i konseptene og hos medarbeiderne i byens storstue", sier Odd Reitan.

Ida Dønheim er opprinnelig fra Bøfjorden på Nordmøre og har en internasjonal erfaring fra blant annet The Fat Duck utenfor London og SeaDream Yacht Club. Ida er kjent som en meget faglig sterk leder, med fagutdannelse som kokk og sommelier, koblet med bred og solid erfaring fra de fleste avdelinger innen hotelldrift. Hun har senere tatt lederutdannelse ved Cornell. Dønheim har de siste fem årene vært Restaurantdirektør og Driftsdirektør på Britannia Hotel.

"Min profesjonelle yrkeskarriere startet her på Britannia Hotel som kokkelærling, det er derfor ekstra motiverende og stort å få denne tilliten fra styret og eiere. Det er ett ærefullt oppdrag som jeg blir å tilnærme meg med stor ydmykhet og respekt. Hotellet har hatt en fantastisk reise fra gjenåpning i 2019 og har etablert seg som ett fem-stjerners hotell, ett House of Celebration. Jeg gleder meg til å jobbe tett sammen med ett utrolig dyktig lederteam og fantastiske ansatte. Sammen skal vi fortsette med å skape gjeste-opplevelser i verdensklasse", sier Ida Dønheim.

Ida Dønheim tiltrer som konstituert hotelldirektør 1. november 2022. Mikael Forselius vil være en del av Britannia Hotel ut året.

"Jeg er trygg på at Britannias eiere, styret og lederteam samt alle de flinke ansatte kommer til å drive hotellet videre i samme ånd og ta det til nye høyder", avslutter Mikael Forselius.

Publisert 21. september 2022

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.