Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Britannia Bar

Lær om 'Livets Vann' - Akevitt

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel.

Artikkel · 1.5 min lese

Matfestival kurs: Lær om 'Livets Vann' - Akevitt

Britannia Bar, 29. juli 2021 16:00

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Lære om råvarene som går med for å lage akevitt, bli kjent med de ulike urtene og krydderne det lages akevitt av, og du får smake på norske, så vel som trønderske akevitter. Med Øyvind Lindgjerdet, barsjef på Britannia Hotell,

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Her lærer du av de beste om hvordan du tar grillmaten til nye høyder, om trønderske bær og terter, hvordan du lager din favoritt-is, og ikke minst om trøndersk bryggekunst innen både akevitt og øl.

Her kan du lese mer om Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Torsdag, 29. juli kl.16:00 - Lær om 'Livets Vann' - Akevitt med Øyvind Lindgjerdet

Visste du at akevitt betyr ‘livets vann’ på latin? Og at den katolske kirken regnet det for å være medisin, siden det var destillert av medisinske planter og urter?

Bli med Øyvind Lindgjerdet, barsjef på Britannia Hotell, på en reise inn i akevittens verden.

Den første dokumentasjonen vi har på akevitt i Norge var et brev fra Eske Bille i Bergen til erkebiskopen i Trondheim Olav Engelbrektsson, og siden har det skjedd mye.

Du vil få høre om den trønderske Lysholm-familien, historien til Linie Aquavit og akevittproduksjon i Trøndelag.

Du vil lære om råvarene som går med for å lage akevitt, blant annet om økologiske poteter fra Trøndelag, og om urter, planter og krydder som skal til for å få skikkelig god akevitt. Og vet du egentlig hva det vil si å destillere? Sats, gjæringsprosess, re-destillering og lagringsmetode er ord du vil ha kunnskap om, når du har vært på dette kurset.

Du vil bli kjent med de ulike urtene og krydderne det lages akevitt av, og du får smake på norske, så vel som trønderske akevitter. Er stemningen god kan det være det avsluttes med allsang på svenske akevittviser, hvem vet?

Øyvind Lindgjerdet er barsjef på Britannia Hotell, med ansvar for cocktails og brennevin for hele hotellet. Nylig vant baren prisen for Norges beste cocktailmeny, hvor drinkene er hundre prosent basert på trøndersk lokalhistorie de siste 200 år. Han jobbet med historikere og fant mange artige historier fra Trøndelag som er blitt grunnlaget for drinker med historiske ingredienser. Øyvind Lindgjerdet tok restaurant- og matfag på Ladejarlen som det en gang het, har jobbet i bar i 14 år og er en uttalt brennevinsnerd. Han elsker spillerommet han får i jobben på Britannia, hvor han får rendyrke faget og ha frie kreative tøyler.

20-års aldergrense

Under Trøndersk Matfestival 29-31.juli får du unike smaksopplevelser i møte med mat- og drikkeprodusenter fra hele Trøndelag. Britannia Hotel er en av festivalens samarbeidspartnere.

Publisert 21. juli 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.