• Food & Drinks
  • · Vinbaren

Merete Bø besøker Britannia

Eksklusiv smaking i Vinbaren og i Palmehaven med den anerkjente vinjournalisten og vinforfatteren Merete Bø

Artikkel · 2 min lese

Merete Bø Masterclass EKSTRA DATO

Vinbaren, 3. mars 2021 - 4. mars 2021

Merete Bø er en av Norges mest anerkjente vinjournalister og vinforfattere. Merete kan ekstremt mye om vin og besøker Britannia 3. og 4.mars, og vil under disse to dagene dele av sin kunnskap og lidenskap for spesielt en drue…. Pinot Noir.

Merete Bø

Merete Bø er en av Norges mest anerkjente vinjournalister og vinforfattere -  og er for tiden aktuell med den populære podcasten «Jeg kan ingenting om vin». 

Når det er sagt… Merete kan ekstremt mye om vin og besøker Britannia 3. og 4.mars, og vil under disse to dagene dele av sin kunnskap og lidenskap for spesielt en drue…. 

Blauburgunder, spätburgunder og pinot nero… Kjært barn har mange navn. 

Druen pinot noir er uten tvil den mest karismatiske av alle rødvinsdruene. Den er så vanskelig å dyrke at det er langt mellom de gode resultatene. Som ung dufter pinot noir av blomster, bringebær, med alderen endrer disse aromaene seg til sopp, løv og våt skog. Fargen er alltid lys og delikat, mens frukten er silkemyk og sødmefull.

Beaune Burgundy
Vinyards in Beaune, Burgundy. Photo by Nadeykina Evgeniya.

Fra Burgund og Champagne kommer verdens mest ettertraktede, kødannende og kostbare viner laget av pinot noir. De siste 15 årene, har det skjedd en liten revolusjon. I nesegrus beundring for druen begynte vinprodusenter i resten av verden også å plante pinot noir. Det har ført til et stort spekter av forskjellige varianter av druen fra hele verden.

Vinbaren at Britannia Hotel
Vinbaren is Britannia Hotel's living wine cellar, lined by 10,000 of the world's finest wines.

Kjente vinpersonligheter besøker Britannia Hotel

Med en av landets største og mest anerkjente vinkjellere ønsker vi å satse enda mer på vinopplevelser fremover og har derfor invitert flere spennende og dyktige vinpersonligheter til å besøke oss i månedene fremover.

På Britannia er vi opptatt av de gode opplevelsene! God mat og drikke er for oss helt essensielt og vi ønsker gjerne at våre gjester skal få ny kunnskap og bli inspirert etter et besøk hos oss. 

Vin er et tema som de siste årene har økt voldsomt i folks interesse: hva smaker det,  hvorfor smaker det som det gjør, hvor kommer den fra og hvilken historie er knyttet til den – temaet er utømmelig og utrolig spennende. 

Denne våren har vi gleden av å introdusere opplevelsesserien «Kjente vinpersonligheter besøker Britannia Hotel» og først ut i rekken var Liora Levi.

Winetasting in Britannia's Vinbaren
Vinbaren houses one of Norway's most prestigious wine collections, and hosts wine tasting with many famous wine makers from around the world.

Masterclass i Vinbaren med Merete Bø, 3.mars. 

3.mars kan du delta på en Masterclass med Merete Bø. 
Dette blir en mulighet til å smake deg igjennom pinot noir fra hele verden og samtidig få lære fra en av Norges fremste vineksperter. 

Det er 3 smakinger tilgjengelig: 

  • Masterclass Pinot Noir med Merete Bø – fra 17.00 – 18.30 *utsolgt*
  • Masterclass Pinot Noir med Merete Bø – fra 20.30 – 22.00 *utsolgt*

EKSTRA DATO - Ny Masteclass i Palmehaven torsdag 4. mars

  • Masterclass Pinot Noir med Merete Bø – fra 19.00 – 20.30 *EKSTRA DATO 4. mars*

Vi kommer til å smake 5 typer Pinot Noir. 
Pris per person kr 995,-

An evening to remember under Palmehaven's starry sky

Publisert 11. februar 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.