Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Vinbaren

Mestermøte med Norsk Sider

Artikkel · 1 min lese

Matfestival kurs: Mestermøte med Norsk Sider

Vinbaren, 29. juli 2021 12:00

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. I dette kurs vil Henrik Dahl Jahnsen fortelle om variasjonen i norsk sider, og hvordan ulike sorter epler gir ulike smaker og stiler.

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Her lærer du av de beste om hvordan du tar grillmaten til nye høyder, om trønderske bær og terter, hvordan du lager din favoritt-is, og ikke minst om trøndersk bryggekunst innen både akevitt og øl.

Her kan du lese mer om Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Torsdag 29. juli, kl.12:00 - Mestermøte med Norsk Sider, med Henrik Dahl Jansen

Bli med Britannia Hotels head sommelier og fem ganger norgesmester vinkelner på et dykk inn i siderens verden i Norge. På verdensbasis er det en overproduksjon av vin, og i Norge har vi ikke naturlige forutsetninger for å dyrke druer, så hvorfor lage druevin i Norge? Da kan vi heller produsere fruktvin, som vi har tradisjon for. Med lang vekstsesong, lange dager og mye sol med kjølig vær får vi de beste eplene. Dette gir tørr, norsk sider av topp kvalitet. Våre norske sidere er flotte produkter og distinkte i stil, sammenlignet med sider fra Frankrike. Det vokser mye epler og produseres sider i Hardanger, og regionen jobber mot EU for å få beskyttet betegnelse. Henrik Dahl Jahnsen vil fortelle om variasjonen i norsk sider, og hvordan ulike sorter epler gir ulike smaker og stiler. Det vil bli presentert sidere som viser bredden i norsk siderproduksjon, og kanskje dukker det opp en trøndersk sider-overraskelse også.

Henrik Dahl Jahnsen er head sommelier på Britannia Hotel og er fem ganger kåret til norgesmester som vinkelner. Det hele startet da han for mange år siden skulle konfirmeres og fikk i gave en dag på kjøkkenet med Trond Moi i Kristiansand. Han hadde vært interessert i mat lenge, og gikk kokkeskolen og etter hvert på vinkelnerskolen. Han konkurrerte allerede i 2010 og har vunnet mesterskap i junior vinkelnere, og har siden 2012 deltatt i NM, EM og VM i vinkelnerkunst.

Under Trøndersk Matfestival 29-31.juli får du unike smaksopplevelser i møte med mat- og drikkeprodusenter fra hele Trøndelag. Britannia Hotel er en av festivalens samarbeidspartnere.

Publisert 21. juli 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.