Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Britannia Hall

Trøndersk ølbrygging - fra korn til leskende drikk

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel.

Artikkel · 1.5 min lese

Matfestival Kurs: Trøndersk ølbrygging - fra korn til leskende drikk

Britannia Hall, 30. juli 2021 14:00

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Bli med Britannia-kokk og ølbrygger Øivind Tiller på en reise gjennom øl fra korn til leskende drikk.

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Her lærer du av de beste om hvordan du tar grillmaten til nye høyder, om trønderske bær og terter, hvordan du lager din favoritt-is, og ikke minst om trøndersk bryggekunst innen både akevitt og øl.

Her kan du lese mer om Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Fredag 30. juli, kl.14:00 - Trøndersk ølbrygging - fra korn til leskende drikk, med Øivind Tiller

Bli med Britannia-kokk og ølbrygger Øivind Tiller på en reise gjennom øl fra korn til leskende drikk. Først må du bløte kornene for å få de til å spire, så tørker man malten til den fargen man vil ha og det avgjør smaken på ølet. Det er kornet man drar sukker ut av for å lage alkohol. Hvordan lages en pilsner eller hveteøl forskjellig fra en karamellisert stout eller et svart øl som en porter eller stout? Øivind Tiller deler ulike tips og triks for å få de smakene du vil ha. Du vil få smake ulike sorter trøndersk øl, alt fra pils, hveteøl, surøl og sterke IPA, porter eller stout. For å komplimentere de ulike ølsortene får du smake på hjemmelaget Britannia-spekemat og trønderske oster.

Dette er kurset gir deg grunnlag for å forstå ølbrygging og selv kunne fortelle om ølbrygging neste gang du er ute blant folk.

Øivind Tiller er oppvokst bygutt i Trondheim, og er lidenskapelig opptatt av lokalmat. Han elsker å dra rundt på gårdene og til produsentene i Trøndelag for å se hvordan maten blir laget fra bunnen av. Han jobbet som frokostkokk på Rica Scandic/Rica Nidelven i 10 år, og har jobbet på Britannia siden oppstarten som frokostsjef i Palmehaven. På Britannia Hotell, får han frie tøyler til å prøve nye ting og være kreativ, og han elsker å eksperimentere, lære nye ting hver dag og å oppdage nye smaker. Som frokostsjef på Britannia sørger han for kvalitet, bærekraftig mat og redusering av matsvinn. Øivind er opptatt av øl og smak, og gleder seg til å smake på de ulike ølsortene bryggeriene har å by på under Bryggerifestivalen i Trondheim.

18- års aldersgrense.

Under Trøndersk Matfestival 29-31.juli får du unike smaksopplevelser i møte med mat- og drikkeprodusenter fra hele Trøndelag. Britannia Hotel er en av festivalens samarbeidspartnere.

Publisert 21. juli 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.