Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Palmehaven

Trønderske oster og trøndersk øl

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel.

Artikkel · 1.5 min lese

Matfestival Kurs: Trønderske oster og trøndersk øl

Palmehaven, 30. juli 2021 12:00

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Her vil du lære om alt fra hvorfor Trøndelag er så bra en osteregion, til hvorfor det er viktig å la osten temperere seg på kjøkkenbenken før man spiser den. Øivind Tiller plukker frem de trønderske ostene han synes er mest spennende, og så får du smake med øl til.

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Her lærer du av de beste om hvordan du tar grillmaten til nye høyder, om trønderske bær og terter, hvordan du lager din favoritt-is, og ikke minst om trøndersk bryggekunst innen både akevitt og øl.

Her kan du lese mer om Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Fredag 30. juli, kl.12:00 - Trønderske oster og trøndersk øl med Øivind Tiller

Souschef på frokost og lunsj ved Palmehaven på Britannia, Øivind Tiller, guider oss gjennom ostenes rike i Trøndelag. Her vil du lære om alt fra hvorfor Trøndelag er så bra en osteregion, til hvorfor det er viktig å la osten temperere seg på kjøkkenbenken før man spiser den. Ost er så mangt. Vi spiser ost gjennom dagen, men ost er jo også en festmiddag, og ost og vin er kjent, men ost og øl er kanskje en ny kombinasjon for mange. Øivind Tiller plukker frem de trønderske ostene han synes er mest spennende, og så får du smake med øl til.

Du vil få høre flere historier fra kjente og kjære osteprodusenter i Trøndelag. Norges aller første gårdsysteri var Gangstad Gårdsysteri, og de lager en egen ost til Britannia som heter Britannia Blå. Det er en blåmuggost som har hvitmugg utenpå, ergo er den hvit utenpå og blå inni. Øivind Tiller er veldig begeistret over de mange flinke produsentene det er i Trøndelag, og hvor høy kvaliteten er på osten. Grindal Ysteri er en annen av hans favoritter, og der på tunet har han likeså godt kjøpt sin egen geit; Lucy. Hun er med og produserer Myrull.

Her får du smake trønderske oster av ulike slag, med Britannias tilbehør som marmelade, gelé, og knekk.

Øivind Tiller er oppvokst bygutt i Trondheim, og er lidenskapelig opptatt av lokalmat. Han elsker å dra rundt på gårdene og til produsentene i Trøndelag for å se hvordan maten blir laget fra bunnen av. Han jobbet som frokostkokk på Rica Scandic/Rica Nidelven i 10 år, og har jobbet på Britannia siden oppstarten som frokostsjef i Palmehaven. På Britannia Hotell, får han frie tøyler til å prøve nye ting og være kreativ, og han elsker å eksperimentere, lære nye ting hver dag og å oppdage nye smaker. Som frokostsjef på Britannia sørger han for kvalitet, bærekraftig mat og redusering av matsvinn. Øivind er opptatt av øl og smak, og gleder seg til å smake på de ulike ølsortene bryggeriene har å by på under Bryggerifestivalen i Trondheim.

Under Trøndersk Matfestival 29-31.juli får du unike smaksopplevelser i møte med mat- og drikkeprodusenter fra hele Trøndelag. Britannia Hotel er en av festivalens samarbeidspartnere.

Publisert 21. juli 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.