Hopp til innholdet

  • Food & Drinks
  • · Jonathan Grill

Winemaker's Dinner med La Rioja Alta

Velkommen til en magisk kveld sammen med La Rioja Alta, et av Spanias mest anerkjente vinhus.

Artikkel · 2 min lese

Winemaker's Dinner with La Rioja Alta

Jonathan Grill, 26. februar 2020 15:00

Velkommen til en magisk kveld sammen med La Rioja Alta, et av Spanias mest anerkjente vinhus.

The barrels of legendary wine producer, La Rioja Alta

La Rioja Alta + Jonathan Grill = perfekt match!

Velkommen til en magisk kveld sammen med La Rioja Alta, et av Spanias mest anerkjente vinhus.
Francisco Corpas,  Export Manager og Alejandro Lopez, Head of Winemaking vil være vertskap for kvelden og presentere historien til dette ikoniske huset som strekker seg helt tilbake til 1890.

La Rioja Alta har vært toneangivende i den kvalitative utviklingen i Rioja – et skifte fra overmodne viner med høy alkohol, til viner som nå viser eleganse og et enormt lagringspotensiale.

For kvelden kan vi skilte med en fantastisk rekke med viner, blant annet Gran Reserva 890, som blant annet ble kåret til en av verdens 10 beste viner i 2019, den eneste spanske på listen. 

• Lagar de Cervera Albariño, 2018
• La Rioja Alta Lat 42, 2016
• La Rioja Alta Vina Alberdi reserva, 2014
• Torre de Ona Martelo reserva, 2012
• La Rioja Alta Vina Arana, 2012
• La Rioja Alta Vina Ardanza selection espesial, 2010
• La Rioja Alta gran reserva 904, 2010
• La Rioja Alta gran reserva 890, 

Vinene får følge av en 4-retters meny, nøye tilpasset for å få den optimale mat og drikke-opplevelsen. 

Velkommen til en mulighet av de sjeldne. 
Bordsete kl. 19.00

Pris per person kr 1390,- inkludert viner.

one of the winemaker's at La Rioja Alta art work

Vi får besøk av Francisco Corpas Export manager og Alejandro Lopez (head of winemaking tillsammans med Julio Saenz).

Fem familier fra Rioja og Baskerland, en kvinnelig president og en fransk vinmaker. Grunnlaget for La Rioja Alta og deres aller første Reserva var lagt, året var 1890.

Doña Saturnina García Cid y Gárate var La Rioja Altas første president og sammen med Monsieur Vigier, en fransk vinprodusent, startet de det som skulle bli en av Spanias mest anerkjente vinhus med klassiske Rioja-viner som sitt varemerke.

I 1904 ønsket en av de fem grunnleggerne, Don Alfredo Ardanza, å fusjonere sitt eget vinhus, Ardanza, inn i La Rioja Alta, og for å feire sammenslåingen ble Gran Reserva-vinen 904 laget. Denne er i dag to av La Rioja Altas hjørnesteiner.

Med over 400 hektar vinmarker i noen av Riojas aller beste områder er grunnlaget for god vin lagt. Men det skal mer til enn rett jordsmonn for å lage god vin. Druesortene tempranillo, graciano, garnacha og mazuelo er alle omhyggelig plantet i de jordsmonn de trives best. Som typisk ellers i Rioja, er det hovedvekt på tempranillo-druen.

Vinmarkene ligger på ulike høyder over havet og med vinstokker som strekker seg fra unge til godt over 60 år. Forskjellige temperatursoner og jordsmonn er med på å lage unike viner med terroirpreg.

I løpet av årene har Rioja-regionen gradvis nærmet seg de moderne konsumentene. Her søkes det å lage raffinerte viner med mindre eik, mer frukt og et balansert smaksbilde. Høy alkohol, voldsomme fat-toner, samt overekstraherte og rustikke viner hører fortiden til. Dette gjelder også La Rioja Alta som litt etter litt våger å følge en noe mer moderne retningen med sine viner. Uten å svikte sin filosofi om å lage klassiske Rioja-viner har vinhuset anpasset seg dagens konsumenter med friskere viner med stort lagringspotensiale, hvor også tekstur og eleganse har sin plass, slik det alltid har hatt.

La Rioja Alta sin filosofi, i dag som før, går ut på en innovativ tilnærming til balansert bruk av nyeste tilgjengelige teknologi uten å miste typisiteten i vinene. Det jobbes med kontroll i vinmarkene, likeledes i kjelleren og også under lagring. Dagens teknologi er med på å hjelpe vinmakerne å holde på den klassiske La Rioja-stilen, samt å øke kvalitetsnivået på druematerialet og det ferdige produktet.

Jonathan Grill vil denne dagen servere en 4-retters middag med smaking av 8 viner fra Rioja alta.

Publisert 11. februar 2020

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.