Vår historie

Britannia åpnet først sine dører for glamorøse gjester i 1870 og var et yrende miljø i storslåtte omgivelser – et unikt samlingspunkt for Trondheims befolkning, hvor de siste trender og nyheter ble delt mellom de prominente gjestene fra både inn- og utland. For alt fra handelsmenn og politikere til historiens første lakseturister ble Britannia møtepunktet. En hjørnestein i Trondheim og ett av Skandinavias mest prominente hoteller.

 

Både glamour og pionérvirksomhet har møttes på Britannia. Gjennom historien har hotellet hatt æren av å gjeste flere av verdens kongelige, og Fritjof Nansen delte sin kunnskap fra sine ekspedisjoner i Nord-Atlanteren med internasjonale likesinnede, og holdt banketten her. Senere kom han tilbake som politiker og startet med andre norske ledere arbeidet for sikre landets uavhengighet.

Fra visjonære politikere og oppdagere til internasjonal glamour fra skjerm og scene har Britannia huset samfunnets skapere i godt over et århundre. Kunne hotellets vegger snakke, hadde de fortalt inspirerende historier samlet fra prominente gjester og besøkende fra flere generasjoner.

Når dørene åpnes i 2019, har hotellet blitt pusset opp for over 1,2 milliarder kroner. Det er med ydmykhet vi har tatt over stafettpinnen til hotellet. Og det er med arven og historien i fortiden vi skal skape fremtidens hotell. Vår nye eier, Odd Reitan, har siden barndommen drømt om Britannia – og hans visjon om å gjenoppbygge hotellet til ett av Norges og Skandinavias beste hotell, har også blitt en drøm om å gjenoppbygge hotellet til en plass for å skape og samle historie i de neste 100 år.

Britannia skal være like mye et hotell for gjestene som et hotell av gjestene – et levende hotell.

For gjestene som vil
ha noe utenom det vanlige

Om turen går til Trondheim for romantikkens del, for de kulinariske opplevelsene, for kulturen eller rett og slett for jobbens skyld, har vi det du trenger for å gjøre turen komplett. Våre 257 rom, restauranter, barer, spa- og fitnessavdeling og kulturarrangementer gir deg den eksklusive komforten du forventer av et internasjonalt hotell.

 • 1

  /

  11

  Deluxe Rom

  25 – 30 kvm

  Et romslig og komfortabelt rom, med dobbeltseng eller to enkeltsenger. En praktisk arbeidskrok og område for avslapping. Ideelt for familier, som ved behov kan utvide med en ekstra seng for barn eller gjester.

 • 2

  /

  11

  Deluxe1897 Rom

  26-30 kvm

  Disse utsøkte rommene ligger i vår historiske fløy fra 1897. Lad opp i en king-size seng og nyt de luftige og elegante omgivelsene. Rommet har også ekstra god takhøyde.

 • 3

  /

  11

  Superior Rom

  23 – 25 kvm

  Et elegant rom med dobbeltseng eller to enkeltsenger. Du finner også en romslig arbeidsplass og avslappende sitteplass til to.

 • 4

  /

  11

  Superior1897 Rom

  Fra 25 kvm

  Rommet ligger i vår historiske fløy fra 1897. Et sjarmerende og komfortabelt rom for en eller to personer. Her finner du en komfortable queen-size seng og avslappende sitteplass for to og rommet har ekstra god takhøyde.

 • 5

  /

  11

  Small Superior Rom

  Fra 18 kvm

  Et elegant rom, for deg som reiser alene. Her finner du en romslig small queen seng, en praktisk arbeidsplass og en avslappende stol.

 • 6

  /

  11

  Small Superior1897 Rom

  Fra 20 kvm

  I vår historiske fløy fra 1897 finner du et sjarmerende og komfortabelt rom, med ekstra god takhøyde. Ideelt for en eller to personer. Rommet har en queensize seng, en praktisk arbeidskrok og en avslappende stol.

 • 7

  /

  11

  Junior Suite

  Ca. 40 kvm

  Disse unike og sjarmerende suitene er perfekt for både fritids- og arbeidsreiser. Innredet med en king-size seng, en dyp, komfortabel stol og en sofa.

 • 8

  /

  11

  Deluxe Suite

  Ca. 45 kvm

  Suite med separat soverom i en stilfull eleganse som gir deg rom for privatliv så vel som en uformell møteplass for gjester eller kunder.

 • 9

  /

  11

  Executive Suite

  Ca. 58 kvm

  Romslig suite over to etasjer med adskilt soverom, spisebord og et område for avslapping.

 • 10

  /

  11

  Signature Suite 1897

  81 - 104 kvm

  Våre individuelt designede og møblerte suiter med ekstra god takhøyde. Inneholder ett soverom med et tilstøtende marmorbad. Muligheter for et ekstra soverom.

 • 11

  /

  11

  The Tower Suite 1897

  Ca. 220 kvm

  I toppetasjen i hotellets historiske fløy finner du våre mest praktfulle suiter. Utstyrt med et soverom med innbydende dobbeltseng fra Hästens.

Konferanser og møter

Britannias tjenester innen konferanser og møter blir tilgjengelig fra 2019. Kontakt vår salg og bookingavdeling for reservasjoner allerede nå.

Kontakt oss

Få siste nytt først