Cathrine Nilsen, viser deg hvordan du lager bærterte med det beste av trønderske råvarer!
Den trønderske sommeren byr på det beste av jordbær og bringebær og mange andre typer bær med masse smak. En flott, fyldig og fargerik bærterte er perfekt til å pryde sommerens hagebord.
Konditorsjef Cathrine Nilsen ved Britannia Hotell vil vise deg hvordan du kan lage bærterte på enkelt vis med trønderske råvarer. Med meieriprodukter fra Rørosmeieriet og egg og smør fra Galåvolden Gård lager hun små og store terter med bær, vaniljekrem og italiensk marengs.
Du vil lære om hvordan fargesammensetning, det visuelle og ulike sanseinntrykk er like viktig som smak. Hva er lurt å tenke om pynt, og hvordan oppfatter folk det? Cathrine Nilsen vil forklare om smakssammensetning og kombinasjonen av det syrlige og søte, og hva som passer til sesongen.
En ekte trøndersk bærterte er en hyllest til sommeren og sommerens smaker!
Trøndersk matfestival: Bær og terte kurs med Cathrine Nilsen (kurset er på norsk)
Kurslokalet på Jonathan Grill
Fredag 2. august, kl.14
385,- per person
Trøndersk Matfestival og Bryggerifestival
1-3 august 2024
Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er Europas ledende lokalmatfestivaler og skaper unike møter mellom mat- og drikkeprodusenter og lokalt, nasjonalt og internasjonalt publikum.
Trøndersk Matfestival sammen med Bryggerifestivalen har igjen fått internasjonal oppmerksomhet. Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim er blitt kåret til en av de 8 beste stedene i verden å befinne seg august. Festivalene våre har blitt et anbefalt reisemål ikke bare i Europa, men hele verden.
Hjertelig velkommen til publikum, og til våre mat og drikkeprodusenter og reiselivsaktører som skaper gode opplevelser med sine innbydende stands med kvalitetsråvarer, produkt og kunnskap. I tillegg til unike mat- og drikkeopplevelser handler festivalen om kunnskapsdeling for en mer bærekraftig fremtid. Ta en ekstra titt på barne- og ungdomsaktivitetene og de ulike kursene våre.
fra matriketmidt.no
Cathrine Nilsen
Cathrine Nilsen er konditorsjef ved Britannia Hotel. Hun hadde læretid på kjente og kjære Erichsens Konditori i Trondheim før hun dro til Danmark og tok svennebrev og jobbet senere ved Hotel d’Anglaterre. Hun har også jobbet som konditorsjef ved Hotel Continental i Oslo, Scandic Nidelven, hun har vært med på baker- og konditorlandslaget og vært konditorsjef for Dromedarbakeriet i Trondheim.
Hun elsker yrket sitt og har vært med på å skrive ny fagbok for videregående skoler, og jobber som sensor for konditorfaget for Trøndelag fylke. Hun er inspirert av de som driver med fantastisk håndverk og de som gjør det lille ekstra.
Kurset holdes i kurslokalet på Jonathan Grill på Britannia Hotel.