FAQs

Innhold:

HAR DERE VEGETAR/VEGAN ALTERNATIVER?

Ja, alle våre restauranter konsepter tilbyr dette. Vær oppmerksom på at noen av våre restaurantkonsepter krever varsel på forhånd om allergier eller diett-preferanser, så husk å les retningslinjene for hver restaurant ved bestilling.

HVORDAN KAN JEG AVBESTILLE ELLER ENDRE MIN RESERVASJON?

Du kan avbestille eller endre din reservasjon ved å følge lenken i bekreftelsen du har fått tilsendt på epost eller ta kontakt direkte med oss på enten epost eller telefon. For endring av antall eller tidspunkt, vennligst ta kontakt direkte med restauranten du har reservert bord på. 

Palmehaven

NÅR SERVERES AFTERNOON TEA I PALMEHAVENE?

Britannia Hotel serverer Afternoon Tea i Palmehaven lørdag-søndag fra kl. 13.00-16.30 (siste bordsetting er kl. 14.30). I fellesferier og ved høytider kan vi ha endrede åpningstider, disse vil være tilgjengelig på nettsiden.

HVA ER PRISEN PÅ AFTERNOON TEA PÅ BRITANNIA HOTEL?

Prisen på Afternoon Tea i Palmehaven er kr. 655,- og kr. 385,- for barn (inntil 12 år).

TILRETTELEGGER DERE FOR ALLERGIER PÅ AFTERNOON TEA?

Dersom du har allergier eller intoleranser, vennligst gi oss beskjed 48 timer i forkant av din reservasjon, slik at vi kan legge til rette for dette. Vi kan dessverre ikke tilrettelegge for dietter (med unntak av diabetes, vegetar og vegansk). Allergener er opplyst i våre menyer.

HVA SERVERER DERE PÅ AFTERNOON TEA?

Menyen på Afternoon Tea i Palmehaven varierer med sesongen og inneholder et utvalg av bakst, scones, snitter og petit four.  Menyen blir jevnlig oppdatert og er tilgjengelig på Palmehaven og Afternoon Tea-sidene på britannia.no

HAR DERE EGEN MENY FOR BARN TIL AFTERNOON TEA?

Vi tilbyr en egen versjon av vår populære Afternoon Tea til barn (inntil 12 år). Se meny på Palmehaven og Afternoon Tea sidene på britannia.no

NÅR ÅPNER DERE FOR RESERVASJON AV BORD TIL 17.MAI?

Vi åpner for reservasjoner 17.mai i februar. Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få informasjon først.

KAN MAN SPISE FROKOST I PALMEHAVEN UTEN Å BO PÅ BRITANNIA HOTEL?

Frokost i Palmehaven er også tilgjengelig for ikke-boende gjester, vi anbefaler å reservere bord på forhånd.

HVA KOSTER HOTELLFROKOST I PALMEHAVEN PÅ BRITANNIA HOTEL?

Frokost for ikke-boende gjester i Palmehaven på Britannia Hotel koster kr. 495,- pr person.

KAN MAN SPISE MIDDAG I PALMEHAVEN?

Palmehaven er åpen for middag i fellesferien på sommeren, i julebordssesongen og ved spesielle anledninger, som for eksempel våre Artist in Residence konserter. Palmehaven kan også reserveres til private selskaper og bryllup. Palmehaven’s nettside vil være oppdatert med kommende perioder der vi tilbyr middag og billetter til Artist in Residence kan du finne i vår kulturkalender.

For selskaper send en epost til booking@britannia.no

NÅR STARTER JULELUNSJ I PALMEHAVEN?

Informasjon om datoer for årets julelunsj vil bli tilgjengelig på et senere tidspunkt på våre nettsider.

HVA KOSTER JULELUNSJ PÅ BRITANNIA HOTEL?

Informasjon om pris på årets julelunsj vil bli tilgjengelig på et senere tidspunkt på våre nettsider.

ER DET KLESKODE I PALMEHAVEN?

Vi anbefaler at våre gjester i Palmehaven kler seg etter anledningen og følger en smart casual kleskode i det daglige - for eksempel pen bukse og skjorte, bluse eller blazer. Vi aksepterer ikke treningstøy, arbeidsklær, morgenkåpe, shorts eller flip-flops i Palmehaven.

Brasserie Britannia

Hva slags type mat serverer dere på Brasserie Britannia? 

Brasserie er et «Fransk Kjøkken» som fokuserer på klassiske franske retter, laget på gode, norske råvarer i sesong (så godt det lar seg gjøre). Brasserie Britannia bytter meny 3-4 ganger per år og ønsker til enhver tid å bruke de råvarene som er i sesong. For eksempel kan du mot våren ofte finne vårprimører og asparges på menyen, mens på høsten og vinteren finner du gjerne retter som inneholder viltkjøtt og rotgrønnsaker. 

Hvor mange sitteplasser finnes i Brasserie Britannia? 

Brasserie har plass til 84 gjester og har mulighet for langbord for 10-20 personer. Vi forsøker alltid å få til at alle kan sitte samlet. For grupper på 12 personer eller mer, ber vi dere ta kontakt med oss på brasserie@Britannia.no for spørsmål angående meny og bordoppsett. 

Lukkede selskap / Har dere eget chambre separe hvor man får sitte lukket/litt for seg selv? 

Brasserie er en åpen restaurant og har ingen lukkede bord eller rom. For spørsmål angående lukkede selskap ta kontakt med vår bookingavdeling; booking@britannia.no eller +47 73 800 800 så kan de komme med forslag på andre egnede lokaler på Britannia Hotel.

Går det å bestille hele Brasserie Britannia for et lukket selskap? 

Ønsker du å leie Brasserie Britannia for en kveld eller et spesifikt tidspunkt? Ta kontakt med oss på Brasserie@britannia.no for tilbud. Anbefalt størrelse på gruppe for selskap er mellom 50 - 84 personer. 

Må man forhåndsbestille mat/meny for større grupper i Brasserie Britannia? 

Vi anbefaler at grupper på 12 personer eller mer forhåndsbestiller mat/meny. På denne måten kan vi sørge for at alle kostholds-ønsker og allergier blir tilrettelagt og forberedt før ankomst.

Vinbaren

Må man reservere bord i Vinbaren på forhånd?

Som hovedregel anbefaler vi å alltid å reservere bord i barene på Britannia Hotel for å være sikret plass. I travle perioder prioriterer vi hotellets gjester dersom det ikke er forhåndsbestilt bord. Bordreservasjoner kan gjøres via vår hjemmeside.

Er det kleskode i Vinbaren?

Vi anbefaler at våre gjester i Vinbaren kler seg pent (smart casual) - for eksempel pen bukse og skjorte, bluse eller blazer. Vi aksepterer ikke treningstøy, arbeidstøy, morgenkåpe, shorts eller flip-flops i Vinbaren.

Har dere matservering i Vinbaren?

Ja. Vi har en liten matmeny bestående av småretter, snacks, ost og spekemat. Menyen finner du på vår hjemmeside.

Serveres det annen drikke enn vin i Vinbaren?

I tillegg til et enormt utvalg av vin, spesialiserer vi oss på cocktails basert på vin og Champagne, laget av vår prisvinnende barsjef Øyvind Lindgjerdet.

Tilbyr dere kurs og smakinger i Vinbaren?

Ja, på hjemmesiden vår finner du en oversikt over våre faste vinkurs. Vi kan også tilby skreddersydde kurs og smakinger etter ønske. Send gjerne en epost til vinbaren@britannia.no for å utforske mulighetene!

Kan man reservere Vinbaren til et lukket arrangement?

Vinbaren kan reserveres eksklusivt til lukkede arrangement. Send gjerne en epost til vinbaren@britannia.no for å utforske mulighetene og det vi kan tilby!

Britannia Bar

Bør man reservere bord i Britannia Bar?

Som hovedregel anbefaler vi å alltid reservere å bord i barene på Britannia Hotel for å være sikret plass. I travle perioder prioriterer vi hotellets gjester dersom det ikke er forhåndsbestilt bord. Bordreservasjoner kan gjøres via vår hjemmeside.

Er det dresscode i Britannia Bar?

Vi anbefaler at våre gjester kler seg pent, for eksempel pen bukse og skjorte, bluse, blazer, dress eller kjole. Vi aksepterer ikke treningstøy, arbeidstøy, morgenkåpe, shorts eller flip-flops i Britannia Bar.

Har dere matservering i Britannia Bar?

Ja. Vi har en liten matmeny bestående av småretter, snacks, kaker og caviar. Vi serverer vår lunsjmeny frem til kl. 15.00 og vår kveldsmeny frem til kl. 23.00 hver dag. Menyene finner du på vår hjemmeside.

Hva serveres av drikke i Britannia Bar?

Britannia Bar er hotellets klassiske cocktailbar hvor vi spesialiserer oss på klassiske cocktails og våre prisvinnende signaturcocktails basert på trøndersk lokalhistorie, laget av vår barsjef Øyvind Lindgjerdet. Vi har også et enormt utvalg av høykvalitets brennevin fra hele verden, i tillegg til et stort utvalg av vin, øl og kaffe.

Kan man reservere Britannia Bar til et lukket arrangement?

Britannia Bar skal alltid være åpen og forutsigbar for hotellets gjester og kan ikke reserveres til lukkede arrangement. Det er foreløpig kun mulig å reservere Vinbaren til lukkede arrangementer. Send gjerne en epost til vinbaren@britannia.no for å utforske mulighetene!

Jonathan Grill

Hva er forskjellen på Jonathan Steakhouse og Jonathan Grill ? 

Jonathan Steakhouse er den delen av restauranten hvor kokkene våre forbereder og lager all maten for deg. På Jonathan Grill kan man grille råvarene selv på våre spesiallagde japanske griller – en sosial og hyggelig måte å spise på.

Hvor mange kan sitte på bordene i vår grill avdeling? 

Våre grillbord er dessverre ikke flyttbare så det er ikke mulig å få plass til flere enn 8 personer på et bord, men bordene står ikke langt unna hverandre, så vi kan tilrettelegge for større grupper om ønskelig.

Speilsalen

Når åpner Speilsalen for bordreservasjoner

Speilsalen åpner kontinuerlig nye datoer for bordreservasjon 3 måneder frem i tid for enkeltstående reservasjoner. Eksempelvis vil 19. august 2023 åpnes for reservasjon på våre hjemmesider 3 måneder før: kl. 00.00 natt til 19. mai. 

Hva er forskjellen på Chef’s Table og spisesalen?

Chef's Table er en samlet bordsetning kl. 20.00 med totalt 6 plasser.  

Gjestene settes foran kokkene i Speilsalen, hvor de får et unikt innblikk i hvordan de jobber. Kokkene våre elsker gjester som vet å sette pris på måltidets gleder og besvarer alle deres spørsmål samtidig som dere også har muligheten til å lene dere tilbake for den private samtalen.

Chef’s Table er en opplevelse hvor både mat og drikke er forhåndsbestilt. 

Her får dere servert vår middagsmeny, et glass champagne ved ankomst, vinpakke eller alkoholfri juicepakke, flaskevann og kaffe eller te. 

Bord i spisesalen er et tradisjonelt privat rundbord, hvor kun middagsmenyen er forhåndsbestilt og drikkebestillinger tas ved ankomst. 

Kan hotellgjester reservere bord i Speilsalen utover de tilgjengelige datoene på hjemmesiden?

Dersom dere ønsker å sikre dere en spesifikk dato frem i tid, tilbyr Britannia Hotel to forskjellige hotellpakker med middag i Speilsalen som kan reserveres gjennom 2024. Følg lenken for videre informasjon og reservasjon: https://britannia.no/eksklusive-pakker/speilsalen-med-overnatting

Kan Speilsalen reserveres for lukkede arrangementer? 

Ja, Speilsalen kan leies for lukkede selskaper.  Maks kapasitet for lukkede selskaper i Speilsalen er 45 personer. Ta kontakt på booking@speilsalen.no for videre informasjon og tilbud.

Tilrettelegger dere for allergier?

Dersom du har noen allergier eller intoleranser, vennligst gi beskjed senest 2 uker i forkant av din reservasjon så kan vi tilrettelegge for dette. Vi kan dessverre ikke tilrettelegge for dietter (med unntak av vegtar og vegansk).  Allergener er opplyst i våre menyer.

Hva inngår i middagsmenyen i Speilsalen?

Vi har en middagsmeny i Speilsalen med 12-16 serveringer. På vår hjemmeside finner dere alltid sesongens meny. Rettene til middagsmenyen er oppført under «Akt 2» og «Akt 3». 

Dersom dere ønsker å starte kvelden med caviar fra Caviarbaren og andre drikkevarer finner dere et utvalg av dette under «Akt 1». Ekstra bestillinger fra «Akt 1» vil komme i tillegg til prisen for middagsmenyen.