En av de desidert mest populære rettene, som har vært på menyen helt siden Brasserie Britannia åpnet i fjor, er deres versjon av biff tartar. En klassiker som passer godt både som en lunsjrett, eller som en forrett til middag om man ønsker det. Mange har spurt om oppskriften og vi liker å være raus og inspirere til at folk tester den hjemme, så her kommer den:
Brasserie Britannia's Tartar
- 400 gram storfe flatbiff eller annet magert storfekjøtt
- 50 gram cornichons (små sylteagurk) kuttet i små terninger
- 1 stk. sjalottløk kuttet i små terninger
- salt
- pepper
- olivenolje ekstra virgin
- ansjoseddik, alternativt eddiken fra cornichons
Renskjær flatbiffen for hinner og eventuelt fett. Skjær den først i tynne skiver, så kutt til små terninger. Ett triks for å gjøre denne jobben lettere, er å putte kjøttet i fryseren i en times tid, slik at kjøttet er halvfrosset, da er det lettere å kutte skivene tynt nok. Bland kjøttet med resterende ingredienser og smak til med salt og pepper.
Brasserie Britannia Tartar Majones
- 2 eggeplommer
- 1/2 ts salt
- 2ss eplesidereddik
- 3 dl solsikkeolje
- 4 ss hot sauce (vi bruker Cholula)
- 1 ss Worchestershire Sauce
Pisk sammen eggeplommer, salt og eplesidereddik. Spe med oljen i en tynn stråle mens du pisker ekstra kraftig. Rør inn hotsauce og Worchestershire sauce og smak til med mer salt og eddik etter behov.
Pommes Allumettes
- 4 poteter
- olje til fritering, helst solsikkeolje
- salt
Skrell poteten og kutt den i tynne skiver på en mandolin, kuttes så i fyrstikk- strimler. Legg poteten i kaldt vann og skyll den godt. Sil av vannet og rist ut så mye vann som mulig av poteten. Varm olje i en dyp kasserolle til 150 grader. Friter poteten i 4-5 minutter, eller til den blir gylden og sprø. Legg den friterte poteten på kjøkkenpapir slik at oljen får rent av seg og dryss på salt.
Anrett tartaren på en tallerken og topp med tartar-majones, friske urter og masse pommes allumettes.
Lykke til og velbekomme!