• Hospitality

En 5-stjerners drømmesommer i Trondheim

Trondheim er en av Europas topp-destinasjoner å besøke i 2024 og et perfekt reisemål for din drømmesommer.

Artikkel · 6 min lese

En 5-stjerners drømmesommer i Trondheim

2. juli 2024 00:00

Trondheim er en av Europas topp-destinasjoner å besøke i 2024 og et perfekt reisemål for din drømmesommer.

En sjarmerende liten storby med mange unike opplevelser rett i nærheten, og i hjertet av byen finner du Britannia Hotel. Med vårt unike konsept og perfekte beliggenhet er hotellet en opplevelse i seg selv.

Gjør sommeren din til en 5-stjerners opplevelse; nyt oppholdet ditt på Britannia Hotel samtidig som du opplever det beste Trondheim har å by på. Kulinariske høydepunkt, rolige dager på spa, spennende aktiviteter for hele familien, historiske vandringer eller en romantisk weekend for deg og din utkårede? Vår concierge setter gjerne sammen en pakke til deg, kuratert for å dekke alle dine behov og ønsker.

Bestill din drømmesommer på Britannia Hotel, så skal vi sørge for å gjøre oppholdet ditt helt uforglemmelig. 

Britannia Hotel Facade
Britannia Hotel om sommeren. Foto: Wil Lee-Wright / Britannia Hotel.

Her kan du lese våre tips på sommeraktiviteter: 

Start dagen med Norges beste hotellfrokost i Palmehaven

Norges-beste-hotellfrokost-Britannia-Hotel
Femstjerners hotellfrokost i Palmehaven.

Frokosten er dagens viktigste måltid, og på Britannia Hotel får du servert “Norges beste frokost”. Start dagen med en 5-stjerners hotellfrokost, og bli med på en kulinarisk reise i den elegante Palmehaven. Her står kokkene klare til å trylle frem de lekreste frokostretter. Bestill fra á la carte menyen eller forsyn deg fra noen av våre bemannede stasjoner på bufféen. Uansett hvilken pakke, eller opphold du har booket, kan du nyte frokosten hver morgen under hele ditt besøk.

Ta med familien på storbytur og få et innholdsrikt opphold med full tilgang til både frokost og spa. Vi kan anbefale den perfekte pakken for din drømmesommer. Bo fire netter for prisen av tre med vår eksklusive overnattingspakke.

Utforsk de hemmelige rommene i Nidarosdomen

For de som dras mot Trondheims historiske monumenter er Nidarosdomen en skatt man absolutt burde utforske. Visste du at katedralen rommer flere skjulte kapeller, rom og katakomber? På Britannia hjelper vår concierge deg gjerne med å arrangerer en privat omvisning. Bli med på en helt spesiell vandring gjennom katedralens hemmelige kriker og kroker, og få en historisk opplevelse litt utenom det vanlige. Et lite steinkast fra Nidarosdomen finner du også steinhuggerverkstedet, der du får høre historier om gamle symboler fra ekspertene, samt mulighet til å lage ditt eget symbol. Et spesielt minne man kan dele med sin kjære. 

Etter omvisningen er det klart for lunsj på Brasserie Britannia. Inspirert av de aller beste brasserier i Paris og Lyon, med en liten amerikansk twist. Stikk innom for en avslappet atmosfære med deilig mat og hyggelig stemning, fra tidlig morgen til sen kveld. Bestill en opplevelsespakke med overnatting på Britannia, og opplev det beste Trondheim har å by på av severdigheter og kultur.

Dra på privat laksefiske i Nidelva

fisking-i-Nidelven-Trondheim
Regionen har noe av det beste laksefiske i verden. Foto: Wil Lee-Wright, Britannia Hotel.

Ta turen til Nidelva og opplev sommeridyll med fisketur på Britannias egen private fiskeplass. Her er du er hjertelig velkommen til å prøve fiskelykken, enten om du er fiskeentusiast eller nybegynner. Britannia arrangerer gjerne en eksklusiv fisketur for deg og din vennegjeng, eller ta med hele familien på et spennende fiskeeventyr nedover elven.

fisking-i-Nidelven-Trondheim

Opplev Trondheimsfjorden i all sin prakt

Hvis du er på jakt etter en adrenalinfylt opplevelse er fjordrafting i Trondheimsfjorden det ultimate eventyret for deg. Vi suser avgårde inn i fjorden og ser Munkholmen i all sin prakt, og når solen steiker er dette en perfekt plass for å hoppe uti og ta seg et forfriskende bad.

Turen passer perfekt for en actionfylt og romantisk date, eller som en utflukt for hele vennegjengen eller familien. Britannia kan organisere skreddersydde turer basert på din gruppes interesser. En overdådig sjømatlunsj på en av de berømte fiskeøyene i regionen? Eller kanskje en ølsafari hvor vi kjører sjøveien fra bryggeri til bryggeri? 

Romantisk sommer-weekend med roomservice på sengen

Romantikken blomstrer på Britannia Hotel om sommeren. Bli møtt med roseblader på sengen og en flaske Champagne ved ankomst. Book en romantiske og avslappende sommer-pakke som er perfekt for par. Her får dere full tilgang til Britannia Spa, der du kan synke ned i et varmt basseng, eller prøve et av våre mange eksklusive spatilbud. Dette er den ultimate opplevelsen av avslapning og velvære for kropp og sjel. Velg mellom massasje, ansiktsbehandling, pedikyr, manikyr og len dere tilbake i en vakker oase. 

Romantisk-hotellpakke-for-to

Fortsett kvelden med en deilig middag på en av våre mange restauranter, eller skjem deg bort med en komplett roomservice-meny. Nå tilbyr vi også en lukseriøs Krug x Britannia Room Service-pakke, som inneholder Krug Champagne, Britannia’s helt egen kaviar, oster og charcuterie. En romantisk sommeropplevelse dere sent vil glemme.

Storby-shopping og Afternoon tea

Opplev den lille storybyen Trondheim med en innholdsrik shoppingtur på historiske Bakklandet. En kort spasertur unna Gamle bybro, også kalt Lykkens portal, finner du Bakklandets fargerike trehusbebyggelse, med masse småbysjarm og unike designbutikker. 

Når føttene er slitne passer det perfekt å ta turen innom Britannia for en klassisk Afternoon Tea, oppsummere dagens funn og planlegge veien videre. Her serveres delikate fingersandwicher, nybakte scones og søte delikatesser og kaker, vakkert presentert på etasje-fat sammen med ditt valg av Britannias egen signatur-te eller annen drikke. Vår sommerpakke på Britannia kan også kombineres med servering av middag i våre populære restauranter.

Trondheim byr også på spennende museumsopplevelser som for eksempler Rockheim, Vitensenteret og Naturhistorisk museum. På Britannia har vi gratis utlån av sykler og el-sparkesykler til alle gjester som ønsker å utforske byen og omgivelsene. Vår concierge hjelper deg gjerne med å sette opp forslag til turer og utflukter i Trøndelag for hele familien.

Dagstur til Munkholmen med solskinn og bading

Når solen skinner og bølgene skvulper er en dagstur til Munkholmen den perfekte destinasjon for de som vil oppleve Trondheim fra sin beste side. Britannia kan også bistå med å arrangere en litt mer spesiell ankomst til øya, og vår concierge har gode kontakter hvis du for eksempel ønsker å dra ut med seilbåt eller ribb. 

Britannia Hotel piknik
Foto: Nikol Herec og Jarle Hagen

Hvis du ønsker en romantisk opplevelse, kan du ta en spasertur ned til Skansen og nyte et avslappende bad i solnedgangen. Her finner du også badstuer, stupetårn, mat og musikk, og en livlig og sosial atmosfære på en sen sommerkveld. Hvis været skulle slå om, kan du alltid returnere til Britannia Hotel. Ta en morgenkåpe på vei til vår eksklusive spa fasiliteter, og nyt et varmt og avslappende bad.

Sommerkveld i Skansen Trondheim
Foto: Maren Terese Forsbakk

Ta med familien på et ekte kajakkeventyr 

Kayaktur i Trondheim
Kajakktur langs Nidelven

Trondheim er en fantastisk by å oppleve fra vannkanten. Flyt i ett med vannet, og se byen fra et helt nytt perspektiv. Britannia hjelper deg gjerne å planlegge ditt kajakkeventyr, der du får se byen omsvøpt av vann. Når mørket lir på, ser man kajakkene blir selvlysende i neonlys. Et stilig bildemotiv fra din sommerferie i Trondheim, som vil skape gode minner for hele familien, eller vennegjengen din. Her kan du padle nedover elva på kveldstid og oppleve byen og områdene rundt. 

Kulinariske høydepunkt venter 

Med seks ulike mat- og drikkekonsept har Britannia Hotel markert seg som et restauranthotell i verdensklasse, og et yndet reisemål for matinteresserte fra hele verden. Våre nyskapende og prisvinnende kokker er alltid på jakt etter nye smaker, og serverer deg ekskusive og smakfulle retter, med fokus på lokale råvarer og ferske ingredienser.

Speilsalen og Afternoon Tea i Britannia Hotel

I grillrestauranten Jonathan Grill kan du grille mørt kjøtt, fisk, skalldyr og grønnsaker på åpne, japanske bordgriller. Vår uformelle, Paris-inspirerte hjørnerestaurant, Brasserie Britannia, byr på en innholdsrik fransk meny med mange fristende klassikere, mens Britannia Bar serverer fersk lunsj på dagtid og deilige småretter på kvelden. 

Vår Michelin-restaurant, Speilsalen, har sommerstengt fra 2. juli-26. juli, men i helgene i denne perioden åpner vi opp den majestetiske Palmehaven der vi tilbyr en flott sommerbuffet til deg og dine, i tillegg til Brasserie Britannia og Jonathan Grill.

Bestill vår sommerpakke med middag inkludert, så sees vi på Britannia Hotel. 

Velkommen til din drømmesommer 

Opplev Trondheim og alt byen har å by på, fra Bakklandets sjarmerende gater, til historiske vandringer i Nidarosdomen, shopping, seiling, fisking og bading, og mye mye mer. 

Trondheim Bakklandet og Gamle Bybro
Foto: Maren Terese Forsbakk og Mykola Ksenofontov

Uansett hva du ønsker å oppleve i sommer hjelper våre ansatte deg med å skreddersy oppholdet ditt. Drømmesommeren starter på Britannia Hotel, med Norges beste frokost, ekskusive dager på spa, og kulinariske høydepunkt på våre restauranter, barer, brasserie og roomservice. Vi står klare til å ta i mot deg.

Fra alle oss på Britannia Hotel ønsker vi deg en god sommer.