Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Jonathan Grill Course Room

Fisk og skalldyr fra den Trønderske kysten

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel.

Artikkel · 1 min lese

Matfestival kurs: Fisk og Skalldyr fra den Trønderske Kysten

Jonathan Grill Course Room, 29. juli 2021 15:00

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Til dette kurset (med Thomas Borgan, Kraft Bodega) blir råvarene fisket og fanget natta før, så hva som tilberedes er helt avhengig av hva havgudene leverer.

Trøndersk Matfestival byr på spennende kurs i Trondheims storstue Britannia Hotel. Her lærer du av de beste om hvordan du tar grillmaten til nye høyder, om trønderske bær og terter, hvordan du lager din favoritt-is, og ikke minst om trøndersk bryggekunst innen både akevitt og øl.

Her kan du lese mer om Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Torsdag 29. juli, kl.15:00 - Fisk og skalldyr fra den trønderske kysten med Thomas Borgan

Havet rommer mange smaker, og vi som bor langs Trøndelagskysten er ekstra heldige. Her kan man fiske og få kveite, torsk, sei, breiflabb, brosme og ulke, og i teinene kan man få hummer og krabbe. Man kan finne blåskjell, kamskjell, hjerteskjell og østers, og smakene er delikate varianter av umami, dype, aromatiske, salte. Til dette kurset blir råvarene fisket og fanget natta før, så hva som tilberedes er helt avhengig av hva havgudene leverer. Thomas Borgan er en kjent improvisatør, og vil demonstrere tilberedning av kjente og ukjente fisk- og skalldyrslag og hva som er godt å servere til. Bli med for å smake, og lære om, den trønderske essensen av kystsmak!

Thomas Borgan gikk som lærling på, ‘gamle’ Britannia Hotell, før han dro til Oslo og jobbet på Bølgen & Moi, Palace Grill og Restaurant Fem Bord. Han har vunnet NM og Nordisk Kokkemesterskap og ble kåret til Europas beste kokk i 2015. I 2011 ble han kåret til Årets Sjømatkokk og er en kreativ kokk som driver den spennende restauranten Kraft Bodega på Brattørkaia i Trondheim.

Publisert 21. juli 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.