• Food & Drinks
  • · Palmehaven

Gjestespill i Palmehaven med Filip August Bendi 13. oktober

Vi lader opp til Bocuse d'Or Europe i Trondheim 2024 med en serie gjestespill. I høst får vi besøk av sølvvinneren i Bocuse d'Or 2023.

Artikkel · 2.5 min lese

Gjestespill i Palmehaven - Filip Bendi 13. oktober

Palmehaven, 13. oktober 2023 19:00

Filip August Bendi har hatt en meget spennende karriere så langt, der han har jobbet på flere av verdens aller beste restauranter, inkludert noma i København, Daniel i New York og Matsalen i Stockholm. Tidligere i år vant han sølv i prestisjefylte Bocuse d'Or for Norge sammen med commis Leon Haarberg Nilsen. 13. oktober tar de begge turen til Britannia Hotel, der de skal servere en 5-retters meny i Palmehaven og gjøre et sjeldent gjestespill sammen med kokker fra hovedkjøkkenet på Britannia Hotel. Dette arrangementet er en del av en serie med gjestespill i Palmehaven som leder opp til Bocuse d'Or Europe i Trondheim, mars 2024.

Filip August Bendi og commis Leon Haarberg Nilsen forsvarte Norges ære i verdens største kokkekonkurranse, Bocuse d'Or i Lyon tidligere i år og vant sølv, kun slått av danske Brian Hansen. En svært sterk prestasjon som krever nitidig trening og forberedelser nesten som en toppidrettsutøver i kokkeklær over flere år, der veien til Lyon er like tøff som selve hovedkonkurransen, med Årets Kokk og Bocuse d'Or Europe som viktige milepæler underveis.

Matfilosofien hans er inspirert av både det nordiske og franske kjøkken og den norske naturen. Denne kvelden får vi bli med han på en reise gjennom karrieren, der smaksbilder og viktige elementer fra konkurransene til og med Bocuse d'Or Lyon 2023 preger menyen.

Meny Filip August Bendi 13. oktober
Snacks
Vannbakkels med røkt skrei-rogn, rørosrømme, sitron og Norvegia special reserve 
Selleriputer med karamellisert sellerirotkrem og sitrontimian
Mykt brød med morkelskum til å dyppe

***
Årets Kokk 19
Bløt urte-terte med blomkål, kelp, kaviar og røkt koljebuljong.
***
Bocuse d´Or Lyon 23 forrett
Gresskar, yuzu, erter, avocado og grønn chili.
***
Årets Kokk 21
Norsk kylling, løk, eple, vinter-reddik, fennikel, sitrus, hestebønne
2 x saus: «gourmand» x sjysaus.
***
Bocuse d´Or Lyon 23 hovedrett
Breiflabb stekt på beinet med epleglace, reddik med urteemulsjon og sitrus,
kasserolle med kålgnocchi, bønner, krosne, byggryn og hvit asparges.
***
Bocuse d´Or Lyon 23 dessert
Gresskar x nyr-mousse,
daim, tindved og kvedebuljong.

Pris kr. 2195,- per person, inkluderer meny og aperitiff ved ankomst.

Vår Wine Cellar Manager Thomas Andersen setter sammen en passende vinmeny for kvelden som du kan bestille ved ankomst. Om du ønsker vin fra vår vinkjeller så sender vi deg gjerne vår vinliste slik at du kan plukke ut den vinen du ønsker på forhånd.

Filip A. Bendi med sølvstatuetten av grunnlegger av konkurransen og mat-ikon Paul Bocuse. Foto: Linda Wiken.

Filip A. Bendi har hatt en imponerende karriere så langt med arbeidsforhold på både på noma i København (flere ganger kåret til verdens beste restaurant og har nå tre stjerner i Michelinguiden), Daniel i New York (svært anerkjent fransk fine dining restaurant drevet av Daniel Boulud med to stjerner i Michelinguiden) og Matsalen i Stockholm under Mathias Dahlgren (som selv vant gull for Sverige i Bocuse 1997). I de siste årene har Filip hatt en konsulentrolle for Thon Hotels, mens han har forberedt seg og trent til Bocuse-konkurransene .

Filip August Bendi, fat Bocuse d'Or Lyon 2023. Foto: Tom Haga.

Med seg denne kvelden har Filip medhjelper Leon Haarberg Nilsen, som tok fagbrevet på Britannia Hotel etter læretid på flere av våre restauranter, hovedkjøkkenet og Speilsalen. Dyktige Leon er fra Trondheim og gikk kokk- og servitør på Strinda videregående skole før han startet som lærling på Britannia Hotel. Leon har vunnet sølv med Filip og team Norway i Bocuse d'Or og vant også prisen for beste commis under samme konkurranse.

Leon Haarberg Nilsen, tidligere kokkelærling ved Britannia Hotel vant prisen for beste commis under verdens største kokkekonkurranse - Bocuse d'Or og var nærmeste medhjelper i teamet til Filip Bendi som vant sølv. Foto: Andreas Solbakken.

Trondheim er tildelt et av verdens største arrangement innen kokkekunst i mars 2024, Bocuse d’Or Europe. Vi har startet oppvarmingen til dette arrangementet med en serie med relevante gjestespill i Palmehaven gjennom året, som leder opp til høydepunktet med Bocuse d`Or Europe - kvalifisering til Lyon i 2025.

I februar hadde vi Arne Brimi på besøk, som faktisk var Norges aller første deltaker i Bocuse d'Or og i April var vi så heldig å få selveste Eyvind Hellstrøm på gjestespill, noe han svært sjeldent gjør.

Tidligere executive head chef i Speilsalen og coach for Norge Christopher Davidsen med sølvvinner Filip Bendi og beste commis Leon Haarberg Nilsen. Foto: Linda Wiken.

I midten av oktober er det Filip August Bendi's tur til å fortelle sin historie om reisen til pallen i Lyon og by på smaksbilder fra konkurransene som kuliminerte i sølvmedaljen i 2023. Denne uken arrangeres høsttakkefesten i Trondheim med flere spennende mat- og drikke arrangement.