Oppleve en rekke fantastiske burgundere signert Maison Louis Jadot, sammen med Speilsalens stjernekjøkken.
Det duket for en vinmiddag og en kveld av de sjeldne. Vi får storfint besøk fra Burgund, ingen ringere enn Frédéric Barnier, vinmaker hos Louis Jadot, kommer til Trondheim for første gang.

Speilsalens matreise, med utgangspunkt i de fineste håndplukkede råvarer, får følge av hvite og røde burgundere av ypperste kvalitet og fra øverste hylle. Det blir et utvalg viner fra ikoniske vinmarker, hovedsakelig Grand Cru og 1er Cru, og årganger fra 2007 og frem til 2017. For anledningen er vi dessuten så heldige at vi får hente noen av Barnier sine favoritter direkte fra Beaune og Jadot sin kjeller.
Fokuset hos Jadot har de siste 30 årene vært på å lage viner som viser frem karakteren til de spesifikke vinområdene og markene. Dette har resultert i en pur og ærlig vinstil, med en flott balanse mellom smaksrikdom og eleganse. Frédéric Barnier kom til Jadot i 2009, og jobbet tett med legenden Jacques Lardière frem til sistnevnte ga seg i 2012. Barnier viderefører kvalitetsfokuset og jakten på den unike karakteren til et sted.
Denne jakten har riktignok pågått ei stund, Jadot sitt Burgund-eventyr startet for alvor i 1859, men familien var allerede før dette vindyrkere i regionen. De kom opprinnelig fra Belgia på slutten av 1700-tallet, og har siden den gang bygget seg opp til å bli en av de viktigste produsentene i Burgund. Det er ikke så mange som kombinerer både stor kvalitet og kvantitet i Burgund, men en produsent som virkelig mestrer dette er Louis Jadot. For Jadot eier eller kontrollerer hele 138 ha i Côte d’Or fordelt på ca. 150 forskjellige appellasjoner. Denne kvelden skal du få smake noen av de aller beste.
Det er noe helt eget med en skikkelig god burgunder, men flaskene er ikke alltid så lett å få tak på og de kan være rimelig kostbare. Da er det godt å ha Jadot, med kvalitet, bredde og en viss tilgjengelighet, enten man har lyst til å lære Burgund å kjenne, eller om man allerede er hodestups i disse sagnomsuste vinene.

Excecutive Head Chef Håkon Solbakk tar utgangspunkt i de fineste lokale råvarene fra Trøndelags hav, skog og mark. Moderne norsk mat, basert på sesongvariasjoner, forankret i god smak, alt foredlet, raffinert og perfeksjonert for anledningen. Gled deg til retter med blant annet sjøkreps, kamskjell, skrei, vaktel, kantarell og jordskokk, sammen med de deiligste burgundere.
Full meny inkludert vin: 5 950,-