• Food & Drinks
  • · Jonathan Grill

Lær deg å lage Jonathan Grill's Salsa Macha

Lær deg å lage Jonathan Grill sin populære Salsa Macha saus, perfekt til fredagstacoen eller som tilbehør til biffen, slik at du kan imponere familien.

Peter André GjerdeArtikkel · 1.5 min lese

Jonathan Grill er på nytt blitt stedet for en god grill-opplevelse i Trondheim. Med populære japanske bord-griller introduserte Jonathan en ny måte å grille og servere mat til gjestene på i Norge med koreansk bbq. Bestill bord på Jonathan og nyt en grillet biff du selv har tilberedt!

Odd Ivar Jørgensen på kjøkkenet i Jonathan Grill
Jonathan Grill's kjøkken

Kjøkkensjef Odd Ivar Jørgensen tørrmodner kjøtt fra Røros i eget modningsskap i restauranten og har lyst til å vise frem en av favoritt-sausene som er blitt meget etterspurt og som er mye brukt på Jonathan.
Odd Ivar anbefaler å teste den til fredagstacoen sammen med egenlagde potetlefser. Her får du oppskriften:

Ingredienser til salsa macha saus

Salsa Macha

  • 100g mandel
  • 150g gresskarkjerner
  • 100 g sesamfrø
  • 50 g hvitløk
  • 100 g ancho u/frø
  • 35 g chipotle u/frø
  • 1 liter olivenolje
  • 50 g sukker
  • tørket oregano
  • limejuice
  • salt
Salsa Macha er en av de mest populære sausene i Jonathan Grill. Lær deg å lage den hjemme
Salsa Macha

Toast chili, mandler, gresskarkjerner og sesamfrø. Ha på hvitløk og olivenolje. Varm opp og la det stå og syde i ca. 30 minutter. Avkjøl i romtemperatur og kjør opp med blender. Smak til med sukker, oregano, limejuice og salt.

Lag din egen potetlefse til fredagstacoen.
Potetlefse Jonathan Grill

Potetlefse

500g mandelpotet
85g smør
150 g fløte
250g mel
salt

Kok poteten til den er mør og sil av vannet. Varm opp fløte og smør. Ha tilbake på platen og la det dampe til tørt. Press gjennom en potet-presse eller en sil. Bland inn fløten og smøret. Rør inn melet og juster eventuelt med mer dersom den er litt bløt. Smak til med salt. Vei opp deigen i 40g store kuler. Kjevle eller press i en tortilla-presse mellom to blad smurt bakepapir. Stekes i tørr panne til de er gyllen.

Velg et kjøttstykke med høy marmoreringsgrad
Entrecôte Jonathan Grill

Entrecôte

  • 250 gram dry aged entrecôte fra Røros
  • salt og pepper
Tørrmodnet entrecôte fra Røros - stekes i tørr panne
Entrecôte fra Røros Kjøtt

Velg et kjøttstykke som er godt marmorert. Vi har valgt en tørr-modnet entrecôte fra Røros. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek det på begge sider i en varm og tørr panne. Flytt det litt rundt i pannen og stek i fettet som slipper biffen.

Tørrmodnet entrecôte skjæres i tynne skiver
La kjøttet hvile litt før du skjærer det i tynne skiver.

Etter du har oppnådd ønsket stekegrad lar du kjøttet hvile i tre-fire minutter. Skjær kjøttstykket i tynne skiver slik at det er enkelt å spise i potetlefsen.

Anrett en lefse med kjøtt, topp med salsa macha og frisk salat fra Frosta.
Lykke til!

Odd Ivar Jørgensen serverer sin salsa macha på potetlefse med tørrmodnet entrecôte.
Odd Ivar Jørgensen, Head Chef Jonathan Grill

Dersom du ikke har testet Jonathan Grill enda anbefaler vi at du leser denne artikkelen: Heftige grillflammer i Trondheim fra Helles Kitchen som besøkte Jonathan i februar, slik at du blir inspirert til å booke deg et bord i fremtiden.