Jonathan Grill er på nytt blitt stedet for en god grill-opplevelse i Trondheim. Med populære japanske bord-griller introduserte Jonathan en ny måte å grille og servere mat til gjestene på i Norge med koreansk bbq. Bestill bord på Jonathan og nyt en grillet biff du selv har tilberedt!
Kjøkkensjef Odd Ivar Jørgensen tørrmodner kjøtt fra Røros i eget modningsskap i restauranten og har lyst til å vise frem en av favoritt-sausene som er blitt meget etterspurt og som er mye brukt på Jonathan.
Odd Ivar anbefaler å teste den til fredagstacoen sammen med egenlagde potetlefser. Her får du oppskriften:
Salsa Macha
- 100g mandel
- 150g gresskarkjerner
- 100 g sesamfrø
- 50 g hvitløk
- 100 g ancho u/frø
- 35 g chipotle u/frø
- 1 liter olivenolje
- 50 g sukker
- tørket oregano
- limejuice
- salt
Toast chili, mandler, gresskarkjerner og sesamfrø. Ha på hvitløk og olivenolje. Varm opp og la det stå og syde i ca. 30 minutter. Avkjøl i romtemperatur og kjør opp med blender. Smak til med sukker, oregano, limejuice og salt.
Potetlefse
500g mandelpotet
85g smør
150 g fløte
250g mel
salt
Kok poteten til den er mør og sil av vannet. Varm opp fløte og smør. Ha tilbake på platen og la det dampe til tørt. Press gjennom en potet-presse eller en sil. Bland inn fløten og smøret. Rør inn melet og juster eventuelt med mer dersom den er litt bløt. Smak til med salt. Vei opp deigen i 40g store kuler. Kjevle eller press i en tortilla-presse mellom to blad smurt bakepapir. Stekes i tørr panne til de er gyllen.
Entrecôte
- 250 gram dry aged entrecôte fra Røros
- salt og pepper
Velg et kjøttstykke som er godt marmorert. Vi har valgt en tørr-modnet entrecôte fra Røros. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek det på begge sider i en varm og tørr panne. Flytt det litt rundt i pannen og stek i fettet som slipper biffen.
Etter du har oppnådd ønsket stekegrad lar du kjøttet hvile i tre-fire minutter. Skjær kjøttstykket i tynne skiver slik at det er enkelt å spise i potetlefsen.
Anrett en lefse med kjøtt, topp med salsa macha og frisk salat fra Frosta.
Lykke til!
Dersom du ikke har testet Jonathan Grill enda anbefaler vi at du leser denne artikkelen: Heftige grillflammer i Trondheim fra Helles Kitchen som besøkte Jonathan i februar, slik at du blir inspirert til å booke deg et bord i fremtiden.