Hopp til innholdet
  • Hospitality
  • · Palmehaven

Jul på Britannia Hotel

Opplev den fantastiske førjulstiden og høytiden på Britannia Hotel i år. Et magisk hus fylt av underholdning, god mat og spennende opplevelser.

Artikkel · 6 min lese
Christmas spirit at the hotel.
På Britannia er vi opptatt av detaljene, dette gjelder også i juletiden: der lekker julekonfekt og kaker fra våre konditorer og vår egen Britannia Champagne kan sette prikken over i`en for å skape julestemning på rommet ditt under høytiden.

Britannia Hotel er, og har vært synonymt med julefeiring i over 151 år. En magisk tid på året blir enda mer spesiell på et julepyntet femstjerners hotell, fylt med alt som hører med av god mat og drikke i ærverdige og herskapelige omgivelser.

Vi har mye å tilby både familien, vennegjengen og paret som ønsker å besøke oss i denne perioden. Tradisjoner skal opprettholdes og nye minner skal skapes, vi gleder oss til å ta imot deg.

family christmas scene in the suite at Britannia Hotel
Julefeiring i en av våre suiter gir den perfekte stemningen for hele familien.

Jul på Britannia-pakke
Fra 23. til 26. desember tilbyr vi en flott pakkeløsning for de som ønsker å feire jul i Trondheim enten på Britannia eller til dere som skal besøke familie og venner i byen. Sjekk inn på hotellet og få julestemningen i salong Wedel Jarlsberg, der vi byr på toddy, gløgg og pepperkaker og hyggelig julemusikk rett etter innsjekk. Pakken inkluderer velkomst i Wedel Jarlsberg, overnatting i et av våre luksuriøse rom i tre netter med vår flotte a la carte frokost i ærverdige Palmehaven, inngang til Britannia Spa & Fitness og to flotte julemiddager, hvorav en av de kan byttes i julelunsj om man ønsker det .

For barna arrangerer vi marsipankurs med våre dyktige konditorer og vi setter opp visning av klassiske julefilmer hver dag. På juleaften kan du våkne uthvilt til julestrømpe på døren og en dag fylt av kulinariske høydepunkt. Gled dere til en fantastisk julemiddag i Palmehaven der du kan velge blant alle dine favoritt-juleretter. Etter middag booker vi bord til deg i Britannia Bar der vi byr på kaffe og tradisjonelle julekaker. Vi ser vi frem til å ta imot hele familien til en minneverdig julefeiring på Britannia Hotel.

family christmas scene in the bar at Britannia Hotel with father and daughter laughing over coffee and hot chocolate
Flere av våre konsepter vil ha sesong-tilpassede menyer.

Førjul - den perfekte starten på høytiden
Når mørketiden kommer og snøen daler sakte ned, lyser byen opp og får en fortryllende stemning. Enten du planlegger et julemåltid med venner eller familie, kommer til byen for en helg med shopping, eller ønsker å oppleve fantastisk live-underholdning for å få stemningen, har vi et rikt tilbud av opplevelser klare for deg på Britannia Hotel.

Book en langweekend med kjæresten eller familien, bestill julebordet på en av restaurantene våre, eller sjekk kulturkalenderen vår, som er like stappfull av konserter som julenissens gavesekk på juleaften.

Tenning av julebelysningen på vår flotte fasade er en begivenhet i seg selv.

Tenning av Britannia Hotel's julebelysning 13. November
Britannias flotte juledekorasjon og julebelysning får alltid mye oppmerksomhet i bybildet i førjulstiden. Du og dine er hjertelig velkommen til å bli med oss på tenningen av Britannia Hotel's julebelysning den 13. november kl. 16.00. Det vil være gratis gløgg og underholdning, og muligens blir det også besøk av en skjeggete gammel mann i rød drakt og lue.

Julebord
Ingen jul i Norge er komplett uten et tradisjonelt julebord. Når snøen langsomt daler ned i Dronningens Gate, får gjestene en varm velkomst av vår doorman og vises vei til et av de mange selskapslokalene, restaurantene og barene våre for å feire høytiden. Vårt klassiske julebord i Palmehaven inneholder selvsagt alle favorittene dine, det er bare å begynne å glede seg!

Som en del av julebordsopplevelsen i helgene tilbyr vi i også liveunderholdning av vår egen Britannia Jazz-trio, som skal opptre etter middagen. Her setter vi også opp egen bar lett tilgjengelig slik at man kan hygge seg videre ut i de sene nattetimer om man ønsker det.

jazz trio performing in Britannia Hotel's conference lobby
Britannia's Julejazz trio, spiller live hver helg etter maten i Palmehaven er fortært.
Hos oss får du en klassisk juleopplevelse servert i en elegant og stemningsfull atmosfære skapt av vår dyktige pianist i Palmehaven.

Julelunsj i Palmehaven
Et av årets store høydepunkt er julelunsjen i Palmehaven. Vi dekker opp til førjulskos og hygge og inviterer til en klassisk julebuffet, hvor det vil bugne av sesongens tradisjonsretter og våre egne spesialiteter.
Serveres mandag - fredag kl. 11.30-14.00 og lørdag - søndag 13.00-14.00.
Pris per person kr. 695,-
Pris for barn kr. 395,-

Juleunderholdning - et fullspekket program
Opplev en eller flere av våre flotte Artist In Residence-konserter, en stemningsfull og spennende kveld med deilig mat og drikke først, før du får servert fantastisk musikk og klassikere av en rekke norske topp-artister. Blant annet kommer Helene Bøksle, Magnus Grønneberg, Kåre Conradi, Silje Nergaard & Espen Berg, Ole Edvard Antonsen, Highasakite og Morten Abel, for å nevne noen av de som besøker oss før jul. Se hele listen over konserter i kulturkalenderen vår.

Afternoon Tea i Palmehaven i romjulen
Afternoon Tea på Britannia Hotel er blitt et av våre gjesters desiderte favoritt-gjøremål når de besøker hotellet. Menyen er laget av vår Head Pastry Chef, Cathrine Nilsen, og er inspirert av sesongen vi til enhver tid er inne i. Vår juleinspirerte Afternoon Tea serveres daglig i Palmehaven fra 26. desember til 2. januar.

Pris per person: 595,-
Pris for barn: 345,-

classic Christmas lutefisk in Palmehaven
Under Artist In Residence kan man velge mellom vår klassiske juletallerken eller lutefisk til hovedrett.

Lutefisk-sesong - en ekte norsk tradisjon i Palmehaven
Kjære Lutefisk-elskere. Siden åpningen i 1918 har Palmehaven vært en institusjon i Trondheim, introdusert trender, men også vært tro mot tradisjoner.  Vi ærer de gode tradisjonene og ser frem til årets selskapeligheter med 
tradisjonell lutefisk. De beste loins plukkes ut av vår kjøkkensjef, Espen Aunaas, og du velger selv ditt favoritt-tilbehør. Starter 15. Oktober og går til og med 13. November. Tirsdag til lørdag

Tradisjonell servering (x2) med dessert: 
Kr 865,- per person.

Nyttårsaften i Palmehaven; den beste feiringen i byen!

Nyttårsaften på Britannia - den perfekte feiringen
La oss legge 2021 bak oss og gå inn i det nye året med optimisme og overdådighet! Vi har en festlig kveld planlagt for deg og dine med en fantastisk meny i Palmehaven etterfulgt av underholdning og Nyttårsskål ved midnatt.

Bestiller du en nyttårspakke for to personer får du Britannia Champagne og blinis med Kalix løyrom, Nyttårssupé, underholdning fra Britannia Superior Swing Orchestra, overnatting i dobbeltrom, inngang til Britannia Spa & Fitness og frokost dagen derpå i Palmehaven inkludert i prisen.

Julegavene finner du på Britannia Hotel
I vår egen Britannia Shop i spaet vårt finner du mange fine julegavetips, her selger vi flotte velværeprodukter og kjente merkevarer til både han og henne. Her finner du vårt eget Britannia sengetøy, Britannia badekåper, vår egen Britannia Te-blend, Hästens produkter og gavekort. Vi setter også opp en egen gavekortbutikk ved inngangen til vår kurs og konferanseavdeling i Westermannsveita mot Illums Bolighus.

Den perfekte julegaven til den som har alt er Britannia Hotels 150års jubileumsbok
Britannia Hotel fylte 150 år i 2020. Det store jubileet ble markert med en egen luksuriøs coffee table bok. Denne tar for seg hotellets rike historie i epoker, fra 1870 til den storslåtte gjenåpningen av hotellet i 2019 og slik det fremstår i dag etter 151 år. Boken er to-språklig og har både norsk og engelsk tekst i tillegg til et rikt bildeutvalg fra hotellets historie og gjenåpningen som internasjonalt femstjerners hotell. Boken finnes også i en egen limited edition produsert i 1870 utgaver med 150 ulike historiske cover.

Gavekort på Britannia Hotel
Med våre populære gavekort kan du enkelt gi bort et minne for livet og et rikt antall av opplevelser. Gavekortet kan brukes som betaling på overnatting, i våre restauranter og barer, på vårt spa og i Britannia Shop. Vi setter opp en egen gavekortbutikk ved inngangen til vår kurs og konferanseavdeling i Westermannsveita mot Illums Bolighus.
Du kan selvsagt også kjøpe våre gavekort enkelt via vår nettside og få de tilsendt.


Julekosen finner du hos Delikatesser fra Vinbaren
Har du lyst til å ta med deg noen av de gode smakene du kan oppleve på hotellet hjem, kan du handle i delikatessebutikken vår i Vinbaren. Her får du kjøpt de beste ostene, skinkene og olivenoljene, både lokale og utenlandske råvarer. Butikken er åpen fra klokken 16 onsdag til fredag, og fra kl. 13 på lørdager, slik at du kan stikke innom etter jobb og kjøpe med deg godsaker hjem til helgen.

gingerbread sculpture of Britannia Hotel
Til hver jul lages et pepperkakehus av Britannia Hotel i miniatyr som stilles ut i lobbyen vår.

Vi ønsker dere alle hjertelig velkommen til en flott førjulstid og julefeiring på Britannia Hotel.

Publisert 8. oktober 2021

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.