• Hospitality

Signaturhistorier

Britannia Bar: ekspertkunnskap om alle ting på flaske. Bar'n leverer et imponerende utvalg av drinker, servert i klassisk moderne stil.

Artikkel · 1 min lese

I 1805 sendte Catharina Lysholm, en lokal forretningskvinne, skipet Trondhiems Prøve via «krydderruten» til Indonesia. Mannskapet fikk dog ikke solgt akevitten de hadde om bord ettersom lokalbefolkningen foretrakk å drikke arrack, som de mente var langt bedre. Da de kom tilbake til Trondheim, oppdaget Catharinas grandnevø Jørgen B. Lysholm at temperatursvingningene, fuktigheten og rullingen fra skipet som fatene var blitt utsatt for, hadde modnet akevitten på uforutsette og forbløffende måter. 

Den nye akevitten ble entusiastisk mottatt, og solgt til en langt høyere pris enn tidligere, og dermed begynte Lysholm-familien å sende alle akevittfatene sine ut på reise hvor de alltid krysset ekvator to ganger – og slik ble linjeakevitten til. 

Hovedbartender på Britannia Bar, Øyvind Lindgjerdet, har brukt historier som dette som bakgrunn for en ny serie cocktailer. «Jeg hadde lyst til å dykke ned i historien til både Trondheim og Britannia Hotel, som har vært byens viktigste møtepunkt de siste 150 årene. Denne menyen lever, i den betydning at vi legger til nye historier og cocktailer over tid.»

Øyvinds øvrige drinker er inspirert av merkelige og fantastiske historier som kapervirksomheten under Kanonbåtkrigen, fiskens rolle når det gjaldt å få slutt på brennevinsforbudet og innflytelsen til en veibetjent og avholdsmann ved navn Leif Olsen. 

Hygg deg med historiene og et glass i Britannia Bars luksuriøse omgivelser, hvor hver eneste sup betyr utsøkt nytelse. Barsjef Ralf Adamski og teamet hans, med sin betydelige kunnskap om alt som er å få på flaske, setter sin ære i å kunne tilby et imponerende utvalg av whiskey og gin, servert på en klassisk, men moderne måte. Baren tilbyr også et halvt dusin typer Champagne på glass, et stort utvalg klassiske cocktailer, ettermiddagste og varierte lette retter – ypperlig for late ettermiddager så vel som de sene nattetimer. 

Publisert 22. august 2019

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.