• Occasions
  • · Palmehaven

Sommerlig bursdagsfest med Champagnehuset Charles Heidsieck, 14.juni.

Britannia Hotel feirer 153 år og inviterer til sommerfest med eksklusiv 5-retters middag og besøk av Champagnehuset Charles Heidsieck.

Artikkel · 1.5 min lese

Britannia Hotel's bursdag 14. juni - Champagne Charles Heidsieck

Palmehaven, 14. juni 2023 19:00

Britannia Hotel feirer 153 år og inviterer til sommerfest med eksklusiv 5-retters middag og besøk av Champagnehuset Charles Heidsieck, der deres CEO, Stephen Leroux tar turen til Trondheim for anledningen. Finn frem finstasen, gjerne med et sommerlig preg, og bli med oss på en boblende feiring av vår felles stolte historie.

På Britannia Hotel er vi glad i tradisjoner og de store anledninger. 14. juni 1870 åpnet Britannia Hotel dørene for første gang. Den dagen ønsker vi å markere med vår årlige tradisjon, der vi inviterer et kjent Champagnehus, for å feire bursdagen sammen med våre gjester. I år får vi storfint besøk av selveste Stephen Leroux, intet mindre enn CEO for Champagne Charles Heidsieck!

Stephen Leroux, CEO Champagne Charles Heidsieck. Photo: Leif Carlsson.

Vi inviterer dere alle til en sommerlig festaften hvor det er satt opp en fantastisk meny som er bursdagen verdig, med eksklusive råvarer matchet med champagner fra Charles Heidsieck. Her er det bare å finne frem den flotte sommerkjolen og lindressen og sette av kvelden til en magisk helaften i Palmehaven, med hyggelig stemning. En ypperlig anledning til å ta med seg både familie, venner og kjente, kollegaer og nye relasjoner.

Meny og viner Britannia Hotel's bursdag, 14. juni.
Brut Reserve NV
**
Vaffel, sikrogn fra Femund, rømme
Rosé Reserve NV
**
Kveite, syltet selleri, dill-emulsjon
Blanc de Blancs NV
**
Hvit asparges, kamskjell, caviarsaus
Brut Vintage 2013
**
Kalvefilet, primører, morkel
Rosé Vintage 2008
**
Sæterost, eple, frøknekk
Blanc des Millénaires 2007

**
Kaffe & søtt

Pris pr. person for meny med vin kr. 2645,- p.p. inkl. billettavgift.

Antrekk: Pent (gjerne sommerlig).
Sted: Palmehaven.
Tidspunkt: kl. 19.00.

Om Charles Heidsieck
Charles Heidsieck er et Champagnehus med en stolt historie, faktisk enda litt eldre enn Britannia da de startet i 1851. Chales-Camille Heidsieck dro til Amerika året etter, og ble raskt kjent som Champagne Charlie, da han var en ekte gentleman, men også en fantastisk selger. Ryktene vil ha det til at han visstnok solgte 300.000 flasker på under et år!

Med en slik flying start skulle man kanskje tro huset i dag er blant de største i regionen, men slik er faktisk ikke. Siden 70-tallet har det vært en turbulent tid for huset helt frem til dagens eiere kjøpte huset i 2011. Heldigvis har de ulike eierne hele tiden sørget for gode folk «på bakken», blant annet Daniel Thibault, en av de mest velrenommerte vinmakerne i Champagne gjennom tidene. Dette har bidratt til en stadig utvikling i kvalitet som fremdeles er tilfellet den dag i dag hvor kjellermester Cyril Brun lenge holdt i roret før han nå har overlatt dette stolte huset til den unge og fremadstormende Elise Losfelt.

Cyril Brun med Elise Losfelt, vinmaker hos Champagne Charles Heidsieck.
Foto: Charles Heidsieck.

Charles Heidsieck omtales av mange som «verdens mest undervurderte champagnehus» og vi skal denne kvelden la dere få smake akkurat hvor bra de er.

Foto: Charles Heidsieck.

Det er ikke uten grunn deres standardchampagne, Brut Reserve NV, har blitt kåret til den aller beste i sin kategori.

Foto: Charles Heidsieck.

Santé!