• Food & Drinks
  • · Speilsalen

Speilsalen er gjenåpnet med egen caviarbar og nytt vinrom.

Speilsalen fikk Michelinstjerne etter kun 10 måneders drift og sikter nå mot nye mål. Speilsalen er gjenåpnet med en egen caviarbar og nytt vinrom som en del av den nye opplevelsen.

Artikkel · 2 min lese

«Etter et fantastisk første år i Speilsalen som kulminerte i en stjerne i Michelin guiden ønsker vi å sikte enda høyere og legge listen enda et hakk opp. Vi har derfor videreutviklet opplevelsen og vil tilby en enda høyere grad av service og interaksjon mellom kokker, gjester og servitører i Speilsalen, forteller en entusiastisk Christopher Davidsen.

Vi føler at vi kan bli enda bedre og kjenner stadig på at vi vil utvikle oss videre. Stjernen var en fantastisk anerkjennelse og starten på det vi ønsker å oppnå med Speilsalen. Nå er det riktig å fortsette å utvikle seg videre og ta det neste steget. Vi har en trang og en lyst til å se hvor langt vi kan nå. Når vi oppdager ting som kan gjøre oss bedre så gjennomfører vi dem. Vi er kompromissløs på kvalitet og søker hele tiden etter det perfekte». 

Rent konkret er de to store chambré separéene tatt ned og erstattet med to stasjoner med kokker, der den ene er en egen caviarbar, der gjestene vil tilbys eksklusiv caviar med tilhørende drikke. Den andre er en dessert-stasjon der kokken står ute og lager dessert foran gjestene. 

«Vi bygger ned gjestekapasiteten litt i restauranten for å høyne kvaliteten på opplevelsen, det blir noen færre sitteplasser og flere bord for par. For oss handler dette også om at vi selv har lyst til å fornye oss. Og om vi ikke endrer oss og tør å søke utvikling, så står vi stille og stagnerer – det ønsker vi ikke», fortsetter Davidsen.

Et nytt vinrom er også blitt en del av nye Speilsalen, der en av Norges mest premierte sommelierer, Henrik Dahl Jahnsen, tilbyr gjestene nye smaksopplevelser og forsterker opplevelsen for vin-connoisseurene:

«Vårt nye vinrom blir et blikkfang i restauranten og jeg ser frem til å vise frem enda mer av faget vårt og sørge for store vinopplevelser i nye Speilsalen. Et av høydepunktene blir et styrket samarbeid med Rossini Caviar og Krug Champagne. Jeg har gleden av å meddele at vi blir ny Krug Ambassade og vil kunne tilby et enda større utvalg av denne fantastiske champagnen på både glass og flaske », uttrykker en begeistret Dahl Jahnsen. 

Henrik Dahl Jahnsen

Britannia’s restaurantdirektør Ida Dønheim ser utviklingen i Speilsalen som et ledd i en langsiktig strategi for å tiltrekke seg flere internasjonale gjester og foodies til hotellet og Trondheim:

«Britannia har seks spennende mat og drikke-konsepter for alle anledninger, der Speilsalen er flaggskipet vårt som leverer mat- og drikke opplevelser på aller høyeste nivå. Både de som jobber der og vi på hele hotellet er opptatt av å bli bedre, og vi ønsker oss enda mer internasjonal turisme i årene som kommer. Derfor gjør vi grep allerede nå for å rigge oss klar for dette og være proaktiv mot nye marked i årene fremover».