Den 13. november får Speilsalen besøk fra Appledore i Kent, når Gusbourne kommer til Trondheim. Mange vinelskere vender blikket mot England for tiden og lar seg begeistre av viner med imponerende kvalitet, frukt og friskhet. De passer usedvanlig godt til et moderne nordisk kjøkken.
Executive Head Chef Håkon Solbakk setter sammen en meny basert på de beste råvarene fra Trøndelag, foredlet og perfeksjonert for anledningen. Vi har satt et utvalg håndplukkede viner fra Gusbourne til kveldens meny,, inkludert noen sjeldenheter som kun et fåtall restauranter i verden får tilgang til. Totalt åtte viner: musserende, hvite, røde og dessertviner blir servert til kveldens smakemeny.

Siden oppstarten i 2004 har Gusbourne hatt som mål å lage musserende årgangsviner på nivå med verdens beste. 20 år senere er det liten tvil om at de har lykkes.
Å lage eksepsjonell vin krever håndverk, respekt for naturen – og kompromissløs oppmerksomhet på detaljer.
Andrew Webber
Denne kvelden får vi også besøk av Mary Brigdes, Head Winemaker, og Alastair Benham, Head of Wine Operations hos Gusbourne. Det er svært sjeldent at denne duoen holder slike middager sammen, en unik anledning til å møte menneskene bak vinene og oppleve Gusbourne i samspill med Speilsalens kjøkken.