En av signaturrettene i Speilsalen er deres friterte tjukkmelks-vaffel, toppet med Bekkereinan skinke fra Kvinesdal, som serveres med røkt kolje-remulade og Speilsalen's egen Rossini Caviar. Er du en ambisiøs hobby-kokk bør du prøve deg på denne oppskriften som helt klart vil imponere gjestene dine. Oppskrift og fremgangsmåte får du her:
Røkt koljeremulade
- 200 g varmrøkt kolje (eller annen varmrøkt fisk, makrell er godt)
- 4 ss majones
- 1 dl pisket økologisk Rørosrømme
- 1 ss dill
- 1 stk sjalottløk
- 20 g stikkelsbær
- Sitronsaft
- Salt og pepper

- ½ agurk i skiver
- Olivenolje
- Sitron saft
- 4 ss gold selection Rossini caviar eller mer om man ønsker (alternativ til kaviar er å bruke løyrom eller rognkjeks isteden)
Rør fisken godt sammen med majones og vend inn rømmen. Finhakk løk, stikkelsbær og dill og bland alt til en remulade, smak til med salt og sitronsaft.

Mariner agurk-skivene i olivenolje og sitronsaft. Legg remuladen i skål og topp med agurk og kaviar.

Har man lyst til å dra på litt som i Speilsalen er det bare å toppe med masse kaviar. Speilsalen's egen Rossini Gold Selection Caviar vil være tilgjengelig for salg når hotellet åpner igjen.

Tjukkmelks vaffel
- 250 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ss sukker
- 270 g tjukkmelk - alternativt kulturmelk
- 100 g helmelk
- 1 egg
- 50 g nøttesmør
- 1 klype salt
- 8 skiver Bekkereinan skinke eller en god modnet skinke av svin

Bland alt tørt i blender og spe i alt det våte. La svelle i 30 min. Stek i så dypt vaffeljern som mulig.

Friter vaffelen på 180 grader til den er gyllen og sprø og topp med skinken.
Lykke til.
