Hopp til innholdet
  • Food & Drinks
  • · Wedel Jarlsberg

Storfint besøk fra vinprodusenten Tenuta San Guido

Bli med på en helt spesiell kveld i selskap med en av verdens mest respekterte vinprodusenter, med begrensede antall plasser tilgjengelig.

Artikkel · 1.5 min lese

Winemaker's Middag med Tenuta San Guido fra Italia

Wedel Jarlsberg, 27. september 2022 19:00

En ganske så ordinær tirsdag i Trondheim skal det skje noe ganske så ekstraordinært… Vi er beæret over å kunne ønske velkommen til en middag med den legendariske produsenten Tenuta San Guido fra Bolgheri i Toscana, og med seg har de seks viner av ypperste klasse. Kjøkkenet disker opp med en spesialtilpasset 4-retters til eksklusive vinene.

Olive Oil Tenuta San Guido

Vi er beæret over å kunne ønske velkommen til en middag med den legendariske produsenten Tenuta San Guido fra Bolgheri i Toscana, og med seg har de seks viner av ypperste klasse.

Wedel Jarlsberg, Britannia Hotel
27. September, kl. 19.00
*NB. begrenset antall plasser*

Det hele startet tilbake på 1920-tallet, da Marchese Mario Incisa della Rocchetta drømte om å lage en italiensk vin av en klasse man på den tiden ikke engang våget å forestille seg. En vin inspirert av de beste vinene fra Bordeaux; en vin av verdensklasse.

Eiendommen San Guido startet vinproduksjon på Cabernet Sauvignon siden slutten av 1940-tallet, men frem til slutten av 60-tallet ble vinen kun drukket på gården som ligger ute ved kysten av Toscana. Med viner som var totalt forskjellig fra det kritikerne var vant til på den tiden tok det flere tiår før vinen omsider nådde det åpne markedet, men med årgang 1968 ble det skrevet historie og Sassicaia står den dag i dag som et symbol på hva man kan oppnå med en utrettelig streben etter kvalitet. Sempre Avanti!

Tenuta San Guido

De første flaskene kom kommersielt for salg i 1968. Den fikk navnet Sassicaia, og er regnet som den første såkalte supertoskaneren; en vin av høy kvalitet, men som brøt med eller falt utenfor lovverket, blant annet på grunn av bruken av internasjonale druesorter, i dette tilfellet hovedsakelig cabernet sauvignon. I dag er Sassicaia en av Italias mest kjente rødviner.

Olive Oil Tenuta San Guido

På tross av den ubestridte kvaliteten på vinen skulle det gå enda noen år før verden virkelig fikk øynene opp for denne majestetiske vinen.Da Decanter Magazine i 1978 arrangerte en smaking triumferte den da seks år gamle Sassicaia 1968 over de beste fra Bordeaux.

Etter flere år med strålende omtaler og stadig økende etterspørsel internasjonalt fikk de røde vinene fra Bolgheri sin egen DOC i 1994, og Tenuta San Guido ble omsider belønnet med Italias første, og eneste, eiendomsbaserte DOC; Bolgheri Sassicaia.


Kvelden ledes av ingen ringere enn Donna Priscilla Incisa della Rocchetta, familiemedlem og ansvarlig for eksterne relasjoner av denne storslåtte eiendommen, Tenuta San Guido.

Kjøkkenet disker opp med en spesialtilpasset 4-retters meny og følgende viner vil bli servert:

Le Difese 2020
Guidalberto 2020
Guidalberto 2013
Sassicaia 2019
Sassicaia 2013
Sassicaia 2011

Pris: 4.500,- p.p. + billettavgift
Sted: Wedel Jarlsberg, Britannia Hotel
Tid: kl. 19.00
*NB. Kun 30 plasser*

Publisert 22. august 2022

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.