Klar for en desemberkveld med superdigge småretter og portugisisk vin? Det blir aperitiff, samt seks serveringer med mat og vin i kombinasjon, i lune og avslappende omgivelser i Vinbaren.
I desember tar vi Portugal til Trondheim, det føles helt riktig når vintermørket kommer snikende. Hvorfor seiler Portugal opp som spesielt interessant, i dag? Kanskje særlig kombinasjonen og mangfoldet av egne lokale druesorter og vinstiler, at de har beholdt så stor grad av egenart og tradisjoner, samtidig som de har evnet å utvikle seg, gjør landet særdeles spennende og rikt når det kommer til vin.

Vi er så heldige å få besøk av Gustavo Devesas fra Symington, som med sin kunnskap og formidlingsglede vil bringe deg enda litt tettere på portugisisk vin. Gjør deg klar for et mangfold av portugisisk kvalitetsvin i samspill med Britannias fantastiske kjøkken, en kveld med Symington i Vinbaren.
Denne kvelden får du servert seks viner fra Symingtons ulike prosjekter, med blant andre Graham’s, Dow’s og Quinta da Fonte Souto. Det blir både musserende, hvitt, rødt og portvin med seks ulike serveringer komponert spesielt for vinene, en meny laget av Odd Ivar Jørgensen (sommelier og kjøkkensjef Brasserie Britannia og Jonathan Grill) og Thomas Andersen (sommelier, vinansvarlig og kjellermester på Britannia). Du kan glede deg til retter med klippfisk, kveite, reinsdyr, chateaubriand, ost og sjokolade
Gå ikke glipp av denne vin og matopplevelsen, i Vinbaren. Sikre deg en plass nå, velkommen skal du være!

Symington er kjent som verdens ledende produsent av portvin, men de har også gått foran når det kommer til svakvinene fra Douro, både hvitvin og rødvin. De eier og driver anerkjente hus og eiendommer som Graham’s, Dow’s og Warre’s. I mer enn 130 år har de holdt hus i Douro, og gjennom fem generasjoner produsert viner med lidenskap og finesse. I dag lager de også vin i flere andre portugisiske vinregioner og viser virkelig kvaliteten og mangfoldet innen portugisisk vin.