• Art

Britannia Kunstner 2021 - Turid Mathiesen Kvålsvoll

Turid Mathiesen Kvålsvoll er første Britannia-kunstner i 2021. Trondheims-kunstneren som i en alder av 58 år for alvor er i ferd med å etablere seg på den nasjonale kunstscenen, står også foran en internasjonal lansering.

Artikkel · 1 min lese

Som en følge av korona-pandemien ble vi nødt til å utsette åpningen av Turids utstilling til begynnelsen av februar. På grunn av den store interessen rundt hennes kunst har vi likevel latt noen samlere få kjøpe verker på private visninger før utstillingsåpningen, noe som har resultert i at malerier for nærmere en million kroner er solgt. 

Jeg spår Turid Mathiesen Kvålsvoll en stor karriere, som også kan nå utover vårt lands grenser. Etter at hun ble antatt på den statlige Høstutstillingen har kunstneren fått stor oppmerksomhet. Hun maler med djerve strøk og med en nesten voldsom palett. At publikum og medias kritikere hyller henne, understreker at hun har noe å fare med.

Stein Slettebak Wangen, Britannia's kunstkurator.

Britannia Hotel har etter nyåpningen i 2019 etablert et kunstprogram som har fått nasjonal- og internasjonal oppmerksomhet. Britannia-utstillingene er en vesentlig del av dette og har allerede blitt en arena for innkjøp til offentlige og private samlinger både i Norge og i utlandet.

Turid Mathiesen Kvålsvoll uttrykksfulle og fargesterke malerier på Britannia-utstillingen teller i alt 60 stykker. I tillegg til å vise malerier, har kunstneren også funnet plass til et par installasjoner. Utstillingen vil bli vist på Britannia Hotel fra februar til august 2021.

Turid får en suite på Britannia Hotel oppkalt etter seg på lik linje med Håkon Bleken og Arnold Dahlslett som var Britannia-kunstnere i 2019 og 2020. I anledning utstillingen utgis det en bok om Turid Mathiesen Kvålsvoll og hennes kunst, skrevet av utstillingens kurator Stein Slettebak Wangen.