• Food & Drinks
  • · Vinbaren

Utsolgt - Dönnhoff X Vinbaren

Lyst til å oppleve noen av Tysklands beste viner i samspill med Britannias gnistrende kjøkken? Det er ikke hverdagskost å få besøk av selveste Dönnhoff

Artikkel · 1 min lese

Dönnhoff X Vinbaren

Vinbaren, 5. april 2024 19:00

Lyst til å oppleve noen av Tysklands beste viner i samspill med Britannias gnistrende kjøkken? Det er ikke hverdagskost å få besøk av selveste Dönnhoff. Hele åtte viner og fem retter serveres i Vinbaren denne kvelden.

Hermann Dönnhoff og sønnen Cornelius er regnet blant de ypperste vinmakerne i Tyskland. Vingården ligger i Oberhausen i Nahe-regionen, i en landlig og sjarmerende dal.

Denne kvelden er en sjelden mulighet til å få førstehåndsinfo og kunnskap fra Sasha Schömel, Export Manager, med lang fartstid hos Dönnhoff og en knakende god formidler. Vinregionen Nahe ligger inneklemt mellom storheter som Rheingau og Mosel, og har hatt mye å bevise. Her har Dönnhoff definitivt ledet an, ettersom de har vist storhet over lengre tid med sine tørre, halvtørre og edelsøte druetypiske viner som viser en transparent og svært delikat stil – i alt fra enkle, gode bordviner til store, flotte GG-viner.

Vi serverer en meny med småretter som trigger smaksløkene og sitter som hånd i hanske til et utvalg særdeles vellagede flasker tysk riesling. Menyen er laget av Odd Ivar Jørgensen (kjøkkensjef Brasserie Britannia og Jonathan Grill) og Thomas Andersen (vinansvarlig og kjellermester på Britannia). Det diskes opp med noen av deres favorittkombinasjoner, med rådigg riesling i tankene. Her blir det de beste råvarene, vinglede og -kunnskap som bringes til bordet. Vi starter kvelden med en flott musserende sekt laget på pinot noir, før du får oppleve et bredt spekter av strålende riesling.

Kveldens meny består av hele åtte viner og fem retter:

Aperitiff: Sekt Pinot Brut 2018

#1

Tonschiefer Riesling Trocken 2022

Sjøkreps, sitrus og pære

#2

Niederhäuser Klamm Riesling Kabinett 2022

Råmarinert kveite «escabeche», fennikel, eple, Piment d’Esplette og safran

#3 

Kreuznacher Kahlenberg Riesling Trocken 2019 (halvt glass)

Roxheimer Höllenpfad Riesling Trocken 2018 (halvt glass)

Tarte flambée, krabbe, Kalix løyrom og Rørosrømme

#4 

Norheimer Dellchen Riesling Grosses Gewachs 2016 (halvt glass)

Norheimer Dellchen Riesling Grosses Gewachs 2013 (halvt glass)

Pâté en croûte av svineknoke, med innslag av aprikos, honning og sennep

#5

Niederhäuser Hermannshöhle Beerenauslese 2011

Hvit sjokolade creme brulée, mango, lime

Sasha vil fortelle om tysk riesling, regionen Nahe, og Dönnhoff og vinene som serveres spesielt, og det blir mulighet til å stille spørsmål underveis.

Dette vil du ikke glipp av, velkommen skal du være!