• Food & Drinks
  • · Speilsalen

Håkon Solbakk er ny Executive Head Chef i Speilsalen

Håkon Solbakk har rykket opp fra stillingen som Head Chef og overtatt ansvaret for Speilsalen.

Artikkel · 2.5 min lese
Portrettbilde av Håkon Solbakk executive head chef Speilsalen
Håkon Solbakk ny Executive Head Chef Speilsalen. Foto: Marte Garmann.

Jeg er svært stolt og beæret over å bli spurt om å bli øverste leder i Speilsalen, etter å ha vært Head Chef nå i fire år føler jeg meg klar. Vi har et fantastisk dyktig team i Speilsalen med mange enere som sammen utgjør forskjellen både på kjøkkenet og i salen. Speilsalen skal fortsette i det gode sporet vi er i, samtidig som vi skal ta nye steg og jobbe hardt for å bli enda bedre enn før. Jeg gleder meg veldig til å fortsette på den reisen vi har startet.

Håkon Solbakk, ny Executive Head Chef Speilsalen

Håkon Solbakk (31) er opprinnelig fra Nærøysteine, et fiskevær ved Abelvær nord i Trøndelag. 

Han har flotte meritter fra en lang konkurransekarriere og ble nylig Nordisk mester i kokkekunst med 1. plass i konkurransen Nordic Chef of the Year i 2022. 

Som leder jobber Håkon effektivt med teamet i Speilsalen. Han har sammen med Christopher vært med på å bygge opp en fantastisk vinnerkultur. Håkon er en lagspiller som brenner for å utnytte råvarer på nye og spennende måter som fører til mat med tydelig identitet, sier hotelldirektør Arild Sjødin.

Håkon Solbakk. Foto: Wil Lee-Wright, Britannia Hotel.

Håkon Solbakk har vært kjøkkensjef i Speilsalen siden oktober 2019 og var med på å få restaurantens første stjerne i Guide Michelin på hjemmebane i Trondheim i februar 2020.

Håkon deltok også i det forrige uttaket til Bocuse d’Or og kom på 2. plass i den prestisjefylte Årets Kokk-konkurransen i Norge i 2021. Han har tidligere vært en del av Det Norske Kokkelandslaget i seks år.

Håkon Solbakk i aksjon under Årets Kokk 2021 der han kom på 2. plass rett bak Filip August Bendi. Foto: Wil Lee-Wright, Britannia Hotel.
Håkon Solbakk, Årets Kokk 2021 fatpresentasjon. Foto: Fredrik Ringe.

Jeg er veldig glad for å kunne overlate roret til Håkon som jeg har jobbet med i mange år og som kan videreutvikle det vi har bygget opp sammen. Håkon har vært en svært viktig del av teamet og suksessen vår i Speilsalen så langt, og det er derfor helt riktig at det nå er nettopp han som overtar ansvaret for restauranten, sier Christopher Davidsen.

Håkon Solbakk og Christopher Davidsen har jobbet sammen i mange år. Nå overtar Solbakk hovedansvaret for Speilsalen der han har vært Head Chef og nestleder siden 2019. Foto: Wil Lee-Wright, Britannia Hotel.

Speilsalen er en av flere restauranter på Britannia Hotel. Christopher Davidsen startet på Britannia Hotel ett år før dørene for det nyoppussede hotellet åpnet i april 2019. Han har hatt ansvaret for Speilsalen, som midt i pandemien ble kåret til Norges beste restaurant og som også har vunnet The Nordic Prize i 2022.

Håkon Solbakk ny Executive Head Chef, Henrik Falkensten Sous Chef, Gina Endresen Restaurant Manager, Christopher Davidsen Executive Head Chef, Nikolai Haram Svorte Head Sommelier, Håvard Werkland Sous Chef. Foto: Marius Rua.

"Speilsalen er i de beste hender med Håkon og resten av det svært dyktige teamet som jobber på aller høyeste nivå der hver dag. For min del er timingen nå riktig til å gjøre andre spennende oppdrag fremover", sier Christopher Davidsen.

Christopher Davidsen og Håkon Solbakk på kjøkkenet i Speilsalen. Foto: Wil Lee-Wright, Britannia Hotel.

"Jeg vil gjerne takke hele teamet som har vært med på reisen under min tid i Speilsalen og også gi en stor takk og honnør til Odd Reitan og ledelsen for muligheten og alt jeg har lært og fått oppleve i tiden på Britannia Hotel", avslutter Christopher Davidsen. 

Speilsalen team, kokker og servitører 2022/2023. Foto: Wil Lee-Wright, Britannia Hotel.