• Food & Drinks
  • · Speilsalen

Kokkelærling Espen Laumann fra Speilsalen vant European Young Chef Award

Espen tok med seg verdens beste råvarer fra Trøndelag og vant European Young Chef Award 2021 i Portugal.

Artikkel · 1 min lese

Ni unge kokker kjempet denne uken om tittelen European Young Chef Award i Portugal. Espen Laumann, fra Speilsalen, tok med seg verdens beste råvarer fra Trøndelag og stakk av med seieren.

The European Young Chef Award er en konkurranse hvor deltakerne på dag en lager en tradisjonell rett fra området de kommer fra og hvor de samme råvarene skal brukes på en ny og innovativ måte dag to.

Espen Laumann sammen med coach og souschef i Speilsalen, Henrik Falkensten

Råvarene representerer Trøndelag og å få lov til å lage norsk tradisjonskost i en europeisk konkurranse er utrolig spennende. Det er lærerikt å lage tradisjonsmat og det er viktig å kunne gi den kunnskapen videre også til de som kommer etter oss.

Espen Laumann, vinner av European Young Chef Award

Espen var den eneste av de ni kandidatene som stilte med fisk som sin tradisjonsrett. Seks laget en kjøttrett, en laget en vegetarrett mens den siste laget dessert.

Det er IGCAT, International Institute of Gastronomy, Culture, Art and Tourism, som arrangerer konkurransen. Målet er å sette fokus på innovativ og tradisjonell mat, på bærekraftig matkultur og få unge, fremtidige kokker til å bli ambassadører for egen regions matvarer.

Espen Laumann er opprinnelig fra Brønnøysund, men jobber som lærling hos oss i Speilsalen på Britannia Hotel. Han har også kvalifisert seg til  Norgescup for kokk- og servitørlærlinger i Stavanger som avholdes i februar.

Jeg har alltid visst at jeg ville bli kokk. Jeg ble tidlig interessert i mat og det beste jeg vet er å glede andre med mat jeg har laget selv.

Espen Laumann

Vi gratulerer Espen med seieren i EM og ser frem til å følge han i Norgescup i februar.