• Food & Drinks
  • · Palmehaven

Lær å lage marsipangris til jul av vår konditorsjef Cathrine.

Vår dyktige konditorsjef Cathrine viser deg fremgangsmåten til hvordan du kan lage en flott marsipangris.

Artikkel · 1.5 min lese

Min interesse for marsipan-modellering ble vekket da jeg gikk i lære ved Erichsens Konditori. Til jul og til påske gikk det med flere tonn marsipan til ulike figurer.Det som er viktig når man skal lage en figur er gode råvarer, nøyaktighet og detaljer.

Jeg har valgt og lage en gris, som for meg er den ultimate marsipanfiguren. En marsipanfigur må gjerne være litt leken og laget med et glimt i øyet. 

Cathrine Nilsen

Her kommer en beskrivelse av fremgangsmåte.
Uansett hva man lager så starter man med en kule. Størrelsen kommer an på hvor stor du vil den skal være, men sånn omkring 80 gram er et bra utgangspunkt for kroppen. Start med kroppen og rull en kule som legges i gropen inni hånda di og rulles videre til en pære. Trykk den litt flat i den tynne enden og marker kroppen med en vannrett linje. Bruk baksiden på en smørekniv for eksempel. Rull så en kule som rulles videre til en pølse med en pære i hver ende. Dette er grisearmene. Denne legges oppå den flate enden og trykkes fast. 

Så rulles en ny kule videre til en pære. Dette er hodet. Legg det med den smaleste enden oppover oppå armene. Marker øyne. En heklekrok er flott å bruke til dette. Rull så en liten kule til en liten pølse, litt tynnere i endene som skal bli til munn. Form munnen. Rull en ny kule, gjerne litt overdimensjonert som skal bli grisens tryne. Sett denne i overkant av munnen og marker to nesebor. På siden av trynet markeres to smilehull. Rull så to små kuler, litt tynnere i endene og form til ører. Trykk fast i den tynne enden av hodet. Deretter rulles to kuler som skal bli griselår. Kuler og så nærmest en pære, men ganske tynn i endene. Sett de fast oppå grisen og marker de i den tynne enden så det ser ut som en pote. Ny kule, denne rulles ut til en lang mark. Sett fast enden i rompa og snurr til en flott grisehale.

Cathrine Nilsen lager marsipangris


Lag glasur til øynene med melis og eggehvite. Rør en stund så den blir passe tykk og skinnende. Fyll i øynene. Smelt sjokolade i vannbad eller ta sjokoladepålegg i et papir-kremmerhus og lag pupiller. Et godt tips er å legge pupillene samme vei, begge opp mot høyre eller begge opp mot venstre. Jeg har brukt Lübeck marsipan og farget den med rød konditorfarge.

God jul til alle våre gjester, famile og venner,
Hilsen Cathrine.