• Food & Drinks
  • · Brasserie

Sidermakers dinner med Arita Åkre og Edel

Artikkel · 1.5 min lese

Sidermakers dinner

Brasserie, 17. september 2025 19:00

Hardanger-sider & femretters: Arita Åkre gjester Brasseriet med prisvinnende sider og Håvard Werklands meny.

I høst kommer Arita Åkre til Brasserie Britannia med sine fantastiske sidere!

Smakfulle, matvennlige, komplekse, syrlige og elegante sidere, har gitt Åkre og Edel oppmerksomhet langt utover Norges grenser. Denne septemberkvelden får du oppleve Hardanger-sider fra øverste hylle, i lag med Brasseriets strålende kjøkken, når vi arrangerer vår første skikkelige sider-makers middag. Maten er signert eminente Håvard Werkland, som finner frem sesongens beste råvarer, og lager retter til et bredt utvalg sidere, som inkluderer både sider på tradisjonell metode og is-sider.

Det er bare å begynne og glede seg til velsmakende og spennende kombinasjoner, og muligheten til å høre og lære mer om sider og Åkre Gård fra Norges ukronede sider-dronning.


Hvor: Brasserie Britannia

Når: Kl. 19:00, onsdag 17. september 2025

Pris: 1850, Nyt en femretters meny og utvalgte sidere fra Åkre Gård og Edel, og møt sider-maker Arita Åkre.

Begrenset antall plasser til dette arrangementet, så vær tidlig ut og sikre deg en plass til denne eksklusive sider-middagen

Historien bak

Eventyret startet med at Arita og mannen laget sider til bryllupet sitt, i 2013, responsen var så god at de ville gjenskape bryllupsminnet året etter. Allerede da, med sin første «Edel» sider vant de en lokal konkurranse, den første seieren av en rekke lokale, nasjonale og internasjonale priser.

I dag har Arita og Gjermund Åkre rundt 20 000 epletrær på gården sin i Sørfjorden, i Hardanger, og Norges mest spennende produktutvalg. Tilbake i 2009 ble sider fra Hardanger en vernet geografisk merkevare i Norge, på linje med Sidra de Asturias i Spania og Cidre Pays d’Auge i Frankrike, eller på samme måte som Champagne i Frankrike. Åkre og Edel er leder utviklingen i Hardanger, med nysgjerrighet, lidenskap og kvalitetsfokus, som gir et stort mangfold og fantastiske produkter. I tillegg til sider lager de også en hel del andre velsmakende produkter, inkludert blant annet fruktdestillater og alkoholfrie moster.

Åkre jobber stadig aktivt med å løfte norsk sider som kvalitetsdrikk, og forener tradisjon og innovasjon i jakten på de beste eplene og den beste sideren. De kombinerer for eksempel norske «spiseepler», sider-epler og andre epletyper, for et større aroma- og smaksmangfold. Skyhøy fruktkvalitet merkes i sluttproduktet, og er et resultat av både naturen; de bratte skråningene, fjorden, lange lyse dager, og kulturen; håndverket som sikrer at kvalitetene også vises i glasset. Produktene er stedegne, har en tydelig adresse, det franskmennene kaller terroir.

De benytter seg også av en rekke ulike produksjonsmetoder, de lager til og med sider på tradisjonell metode, samme metode som er pålagt produsentene i Champagne når de skal lage sin verdensberømte musserende vin.

Sider fortjener større oppmerksomhet og det er bemerkelsesverdig at ikke flere nordmenn utforsker kvaliteten, mangfoldet og mulighetene norsk sider byr på, ikke minst i kombinasjon med mat. Derfor er det med stor glede vi inviterer til vår første store sider-middag på Britannia.