• Food & Drinks
  • · Speilsalen

Speilsalen x Bodegas Chacra

Artikkel · 1.5 min lese

Speilsalen x Bodegas Chacra

Speilsalen, 22. januar 2026 18:00

Bodegas Chacra inntar Speilsalen, dette blir en mat- og vinopplevelse i stjerneklassen. Velkommen til en kveld med argentinsk vin fra øverste hylle.

I januar får vi storfint besøk, langveisfra, når Bodegas Chacra inntar Speilsalen. Mannen bak det mange omtaler som Argentinas mest elegante viner; Piero Incisa della Rocchetta, kommer på besøk til oss. 

Det er hovedsakelig druesortene Pinot Noir og Chardonnay som dyrkes hos Chacra, i et kjølig klima langt sør i Argentina, i regionen Patagonia. Det gjør at disse druene virkelig får utrykke seg på beste vis; og det gir delikate, nyanserte, stedegne og friske viner. Excecutive Head Chef Håkon Solbakk tar utgangspunkt i de fineste lokale råvarer fra Trøndelag, alt foredlet, raffinert og perfeksjonert for anledningen og møtet med utvalgte viner fra Bodegas Chacra.

Piero Incisa della Rocchetta, kommer fra en av Italias mest berømte vinfamilier. Det kan være at du drar kjensel på navnet, Piero er nemlig barnebarn av Marchese Mario Incisa della Rocchetta, skaperen av Sassicaia. Bestefaren ga Piero en dyp forståelse for kvalitetsvin og en respekt for, og et ansvar overfor, naturen. Det er også verdt å nevne at Piero lager Chacras chardonnay-viner sammen med den anerkjente Burgund-produsenten Jean-Marc Roulot. Både slekt og vennskap, men også lidenskap og nysgjerrighet, danner grunnlaget for fantastiske Bodegas Chacra.

Ikke gå glipp av denne unike muligheten, velkommen til Speilsalen torsdag 22. januar, for en mat- og vinopplevelse i stjerneklassen, og argentinsk vin fra øverste hylle!

Pris (full meny inkludert vin): 4.950,-

Inkluderer Speilsalens Stor Symfoni, smakemeny tilpasset utvalgte viner fra Bodegas Chacra, og møt mannen bak disse fantastiske vinene som tar turen til Trondheim for aller første gang. 

Bodegas Chacra ble grunnlagt i 2003 av Piero Incisa della Rocchetta. Det var noen år tidligere, under en vin- smaking i New York, at Piero smakte en Pinot Noir som vekket hans interesse for Río Negro-regionen i Patagonia, Argentina.

Etter sitt første besøk visste han at dette skulle bli hjemmet for hans nye lidenskap.Jakten på et unikt terroir var over: med upodede vinstokker plantet i 1932, utvalgt gjennom massal-selektering, druer av enestående kvalitet, fantastiske lysforhold, rent vann og luftige vinder, hadde landsbyen Mainqué potensialet til å skape vinene han drømte om. Her kunne Piero lage viner som virkelig formidlet smaken av «et sted på planeten".