• Food & Drinks
  • · Palmehaven

Britannia Hotel serverer Norges beste hotellfrokost.

Britannia Hotel vant Twinings Best Breakfast 2022 - Norges beste hotellfrokost.

Artikkel · 4.5 min lese

Årets Twinings Best Breakfast finale ble avholdt i Oslo med award-dinner på restaurant Feinschmecker. Årets tre finalister var Britannia Hotel, Scandic Nidelven og Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo.

Twinings Best Breakfast 2022
1.plass Britannia Hotel & Scandic Nidelven
3. plass Thon Hotel Rosenkrantz

Thon Hotel Rosenkrantz kom på tredjeplass og mangeårig vinner Scandic Nidelven deler førsteplassen i årets konkurranse med Britannia Hotel. Fagjuryen har bestått av kokkene Lars Erik Underthun og Wenche Andersen sammen med et hemmelig jurymedlem.

Juryens begrunnelse:
Britannia Hotel har rendyrket den luksuriøse frokostopplevelsen, og i fantastiske lokaler tilbyr de sine gjester noe unikt. De har banet vei for en ny type hotellfrokost i Norge, og har nå finpusset dette til det ypperste. De har nøye utvalgte retter av aller beste kvalitet og hver gjest får strålende service. Her kan alle finne noe de ønsker enten fra menyen eller fra bufféen, og hver rett er nøye gjennomtenkt for å tilby det beste på en bærekraftig måte.

Posjert egg fra Galåvolden Gård med røkt laks fra Vega, engelsk muffin og hollandaise.

Twinings Best Breakfast er en årlig konkurranse som arrangeres av Haugen-Gruppen og Twinings te, der over 400 hotellfrokoster i Norge blir testet av en uavhengig fagjury gjennom året. Av de 400 hotellene som testes, kåres det fylkesvinnere og til slutt kårer man tre finalister som blir vurdert en siste gang opp mot hverandre. 

Blant de viktigste kriteriene som vektlegges i kåringen av Norges beste hotellfrokost er utvalg og særpreg, presentasjon, service og bærekraft.

Hotelldirektør Ida Dønheim deltok på finalemiddagen sammen med sous chef og ansvarlig for frokost, Øivind Tiller og hovmester i Palmehaven, Flora Bouchereau. 

"Det ligger mye hardt arbeid bak denne prestasjonen. Vårt dedikerte frokost-team i Palmehaven har gjort en fantastisk innsats gjennom året og leverer mat- og drikkeopplevelser og service på svært høyt nivå hver morgen. Da er det særdeles hyggelig og fortjent at dette blir anerkjent og belønnet med pris for Norges beste hotellfrokost", sier hotelldirektør Ida Dønheim. 

Hotelldirektør Ida Dønheim.

"Frokosten på Britannia Hotel er som en á la carte restaurant der ca. 400 gjester skal spise en femstjerners frokost i løpet av to og en halv time hver dag og akkurat det krever engasjerte og dyktige ansatte i gjennomføringen!
Det er en fantastisk bragd å levere vårt frokostkonsept på det nivået vi gjør". 

Frida Rønn Lisby dekker bordene klar til å ta imot dagens frokostgjester i Palmehaven.

"Med førsteplassen viser det at konseptet vårt der less is more er verdsatt og anerkjent, det er et konsept som ivaretar bærekraft – vi velger kun de beste produktene på vår buffet, mesteparten er hjemmelaget eller laget sammen med lokale produsenter, istedenfor mange varianter av hvert pålegg. Dette presenteres i mindre og delikate porsjoner med hyppig påfyll. Og så kan man bestille det man ønsker fra á la carte menyen «made to order» slik at vi hensyntar både individuelle preferanser og et femstjerners høyt internasjonalt nivå på frokosten vår". 

Palmehaven restaurant i Trondheim
Palmehaven åpnet 17. mai 1918, her serveres Norges beste hotellfrokost.

"Vi vet også at veldig mange setter pris på å kunne spise frokost i den fantastiske atmosfæren i Palmehaven – en unik opplevelse i det som trolig er Norges vakreste spisesal" sier en fornøyd hotelldirektør. 

Frokostansvarlig og sous chef Øivind Tiller er også veldig stolt over å vinne prisen for Norges beste hotellfrokost:
"Det betyr veldig mye for meg å vinne denne prisen med sammen med frokost-teamet vårt på Britannia Hotel. Vi har spisset konseptet vårt ytterligere siden gjenåpningen av hotellet i 2019 og kontinuerlig forbedret oss på det vi ønsker å være gode på!

Hos oss jobber vi ekstremt tett sammen med utvalgte lokale leverandører der vi utvikler egne produkter og pålegg sammen med dem, slik at vi kan tilby noe helt unikt til våre gjester. Vi har også hevet servicen og er enda mer målbevisst på hvordan vi jobber med bærekraft, det var vi allerede svært fokusert på da vi gjenåpnet hotellet i 2019, men nå har vi tatt det til en ny dimensjon med arbeidet vårt på vår egen gård, Braattan.

Posjert egg fra Galåvolden Gård med Britanniaskinke, engelsk muffin og hollandaise. Urter og blomster fra Braattan Gård.

Vi har også en egen á la carte meny med et spennende tilbud av retter, og en egen del av den som er vegansk med plantebaserte retter, denne har vi fått mye skryt for og gode tilbakemeldinger på.

Avokado med hummus, rugbrød og posjert egg fra Galåvolden Gård.

Jeg tror vi utmerker oss blant andre hotellfrokoster fordi vi tenker annerledes enn veldig mange andre hotell, med less is more – kvalitet fremfor kvantitet. Vi har minimalt med svinn på frokosten, og jobber tett med vår egen gård, Braattan ved Jonsvatnet, som tar vare på det som blir av matsøppel og bruker det til jordforbedring“. 

Gårdsbestyrer Kristian Nustad sammen med frokostkokk Tamara Iversen og hovedkjøkkensjef Espen Aunaas på Braattan Gård ved Jonsvatnet.

Når Øivind Tiller blir bedt om å trekke frem sine egne favoritter på frokosten kommer det mange forslag fra den engasjerte sous chefen:
"Vi har hjemmelaget roastbeef av lam, vår egen kokte skinke fra Røros Kjøtt og reinsdyrhjerter som vi røyker sjøl på hotellet – det er noe som ikke blir brukt så ofte, men viser hvordan vi tenker bærekraftig og bruker hele dyret på hotellet. Jeg er veldig glad i oster fra Grindal Ysteri, blåkoll er favoritten. Hvitost fra Galavolden gård på Røros er kjempegod. 

Britannia's egen kokte skinke.

"Så har vi jo selvsagt også vår egen Britannia Blå, laget med Gangstad Gårdsysteri, det er en hybrid av brie og blåmugg-ost som er mildere og som passer veldig godt til frokost. Den vant faktisk gull i Oste-VM i Wales nå i høst. Jeg har også veldig god sild fra Garnvik og røkt laks og ørret som er gravet på Vega på vår egen oppskrift". 

Øivind Tiller at food station in Britannia's Palmehaven
Soussjef Øivind Tiller ved ostestasjonen på frokosten.

"Du skal også alltid merke godt hvilken sesong vi er inne i på buffeten vår, både når det gjelder råvarer og det du finner av grønnsaker og hjemmelagede produkter på buffetene og også på juicene våre, på sommeren serverer vi for eksempel bringebær, hylleblomst og rabarbra, og på høsten er det bringebærjuice fra Inderøy og vår egen kaldpressede eplejuice fra Braattan Gård".

Kaldpresset eplejuice fra Braattan Gård ved Jonsvatnet.

Vår frokost i Palmehaven med tilhørende salonger er inkludert for boende hotellgjester og serveres mandag - fredag: 06.30-10.00 og i helgene lørdag - søndag: 08.00-11.00.

Det går også an å bestille bord til frokost på ukedager for gjester som ikke overnatter fra kl. 08.30 på ukedager, pris kr. 580,- per person og 295,- for barn (inntil 12 år).

I romjulen, 26.12-30.12, har vi online reservasjoner tilgjengelig fra kl. 08.00-10.00

Hjertelig velkommen!

Bak fra venstre:
Anita Babičová, Sindre Aukan Langø, Øivind Tiller, Robert Mešter
Foran fra venstre:
Mia Karoline Sve, Tamara Hoff Iversen, Daniela Madeira, Nina Michalsen, Flora Bouchereau.