• Food & Drinks
  • · Speilsalen

Den Gode Smak

Hør hvordan ordene nærmest hviskes inni deg, tankene streifer mot fordums storhet og Europas stolte kultur- og gastronomiske historie.

Artikkel · 1.5 min lese

I speilsalen er det nesten så du hører ord bli hvisket inni deg; tankene streifer rundt i ekkoet av tidligere tiders storslagenhet, av Europas stolte kulturelle og gastronomiske historie. En klassisk spisesal hvor blikket danser over detaljene, fra gulv til tak. 

Black and White photo of Henrik Dahl Jahnsen, Sommelier at Speilsalen. restaurant
Henrik Dahl Jahnsen, Speilsalen Sommelier. Photo Wil Lee-Wright

Historiene sitter i veggene, og lysekronenes stjerner speiler seg i blankpusset glass. Inntrykkene er mange, men aldri påtrengende, der du synker ned i stolen og lar hverdagens bekymringer slippe taket. Mektig, men ikke tungt, perfeksjon uten hint av det pretensiøse, og ikke minst med et innbydende fokus på den gode smaken.  

I Speilsalen, med sitt dynamiske unge team av lidenskapelige fagfolk, ser man frem til å varte opp sine gjester. Målet deres er ganske enkelt: å skape en minneverdig opplevelse. «Det handler ikke om oss og dem. Dette er ikke hovedsakelig en jobb, men et ektefølt ønske om å levere etter aller beste evne. Det er en trang, en dypt rotfestet en, som driver oss fremover hver eneste dag, på jakt etter den ultimate mat- og drikkeopplevelsen», sier Henrik Dahl Jahnsen, sommelier i Speilsalen og fire ganger norgesmester som vinkelner. 

«Det er ikke arbeid når jobben din er å organisere en oppvisning i de beste lokale ingredienser, i perfekt harmoni med råvarer fra resten av verden. Idet dørene åpnes her,  trekkes sceneteppet til side og det er klart for kveldens forestilling.»

Henrik og kollegene har klokkertro på den linjen de har lagt seg på, og det skal noe til å overbevise dem om noe annet. Men de er ikke slaviske tilhengere av en bestemt stil eller kjøkkendoktrine, de lar seg ikke begrense av et smalt fokus, og de slutter seg slett ikke til ideen om at de mest kjente merkene alltid er de beste. 

Christopher Davidsen, Speilsalen Head Chef, in the restaurant in Britannia Hotel

Elsk det du gjør og gled deg over muligheten til å glede andre. Et motto å leve etter. Samt ydmykhet. Perfeksjon er ikke nødvendigvis målet. Den perfekte smaksopplevelse avhenger av den enkeltes gane og er derfor umulig å oppnå. De beste opplevelsene har sine skjønnhetsfeil, sine særpreg som ikke kan poleres bort. 

Det Speilsalen kan love, er at det er en tanke bak hver eneste munnfull og hvert eneste element. At hvert øyeblikk er skapt fra bunnen av, ut fra et brennende ønske om å by på lidenskap og fryde våre besøkende. Speilsalen er et rom fylt av positivitet, engasjement og stolthet. Speilsalen er god smak – rene, moderne og balanserte smaker. Speilsalen er en opplevelse – ekte, ærlig og unik.