• Hospitality
  • · Palmehaven

Gull i Nordisk Mesterskap for kokkelærlinger

Førsteårslærlingene Fredrik Totland og Ingrid Aas gikk helt til topps i nordisk mesterskap på Island og Britannia Bar vant publikumsprisen under BCA i Stockholm.

Artikkel · 2 min lese

En begivenhetsrik helg er gjennomført med et skikkelig prisdryss til flere ansatte og avdelinger ved hotellet. Og som om ikke ovennevnte var nok, ble det i løpet av helgen også klart at Filmon Fitsum skal representere Norge i Jeune Sommelier Europa i Tyskland til høsten, en konkurranse i regi av den internasjonale mat og drikke organisasjonen Chaine des Rotisseurs.

1. års lærling Fredrik Totland, lagleder Nils Flatmark sous chef, 1. års lærling Ingrid Aas.

Årets tema for Nordisk mesterskap for kokkelærlinger var “Go green” i tråd med det generelle økte fokuset på bærekraft innen kokkeverden.   

Konkurransen startet med teorioppgaver lørdag formiddag før lærlingene tok fatt på fagspesifikke og praktiske oppgaver. Kokkelagene fra de nordiske landene skulle lage en to-retters meny med kjente råvarer og hadde muligheten til å enten velge hel vegetar eller benytte seg av sjømat. Laget fra Britannia valgte det første og laget en hel vegetarisk to-retter. Del to av konkurransen fant sted på søndag, der hvert lag fikk utdelt en mystery box som de skulle sette opp en meny ut fra, uten noe hjelp fra lagleder. Den inneholdt blant annet forpart av lam, en stykningsdel og råvare lærlingene ikke har jobbet med tidligere.

Etter spennende konkurransedager mot de beste lagene fra de andre nordiske landene ble det klart på søndagens bankett at Fredrik og Ingrid fra Britannia Hotel med lagleder Nils Flatmark hadde gått helt til topps!

Dette er en vanvittig sterk prestasjon av Fredrik og Ingrid, jeg er utrolig imponert og veldig stolt av dem! Lagleder Nils fortjener også masse skryt for oppfølging og coaching underveis.

Executive Head Chef, Espen Aunaas.

Mesterskapet ble arrangert av Nordic Hospitality Association i samarbeid med NHO Reiseliv.

I helgen ble også Bartenders Choice Awards arrangert for barbransjen i de nordiske landene. Dette er 12. gang arrangementet blir avholdt og årets seremoni ble gjennomført med bankett på Grand Hotel i Stockholm. Under fjorårets utdeling vant Britannia Bar prisen for beste cocktailmeny med sin "a spirited history" meny, med fokus på historien til Trondheim og historiske hendelser som utgangspunkt og tema for menyen.

Britannia Bar var nominert i årets prisutdeling til både beste cocktail bar i Norge og beste cocktail, men vant ingen av de to prisene. I år vant Britannia Bar publikumsprisen i Norge - people's choice. En hyggelig anerkjennelse til teamet som stadig vekk får fantastiske tilbakemeldinger fra gjester og behørig omtale i både nasjonal og internasjonal media. Vi gratulerer Executive Head Bartender Øyvind Lindgjerdet og hele hans team med prisen!

Executive Head Bartender Øyvind Lindgjerdet, Britannia Bar.

1.servitør i Palmehaven, Filmon Fitsum ble i helgen valgt ut til å være Norges deltaker i Europamesterskapet for unge sommelierer innen Chaine des Rottiseurs, Jeune Sommelier, som avvikles 17. september i Tyskland. Filmon har tidligere deltatt og imponert i young sommelier i NM for sommelierer og trener regelmessig med 5x Norgesmester Henrik Dahl Jahnsen. Vi gleder oss til å følge han i Tyskland til høsten.

Sindre Iversen fra Speilsalen konkurrerte om å være Norges representant i Chaine De Rottiseurs sitt internasjonale kokkemesterskap for unge kokker, Jeunes Chefs Rôtisseurs, som finner sted i Mexico City til høsten. Dessverre ble det en knepen andre plass på Sindre denne gangen i den nasjonale konkurransen. Vi gratulerer vinner Tonje Svee fra To Rom og Kjøkken med velfortjent seier. Sindre er tatt opp som nytt medlem i Det Norske Kokkelandslaget og vi ser frem til å følge han i konkurranser for Norge i året fremover.

Sindre Iversen, Speilsalen. Filmon Fitsum, 1. servitør, Palmehaven.