• Art

Van Gogh’s Ear

Vincent Van Goghs øre er blant kunsthistoriens mest omtalte kroppsdeler. Nå står kunstnerduoen Elmgreen & Dragsets versjon av øret utstilt i resepsjonen på Britannia Hotel.

Artikkel · 0.5 min lese
Kunstverket vist på hotellet.

Skulpturen er en forminsket utgave av Van Gogh’s Ear, som fikk sin plass på Rockefeller Plaza i New York i 2016, før den fortsatte ferden til Kina og neste utstilling. USA-versjonen er flere meter høy og veier fire og et halvt tonn.

Ingar Dragset fra Trondheim utgjør halvparten av kunstnerduoen, med danske Michael Elmgreen som kompanjong, som siden 1995 har fått enorm oppmerksomhet internasjonalt.

Arbeidene deres er vist på prestisjetunge kunstscener verden over, som Tate Modern i London, Performa-biennalen i New York og Veneziabiennalen.

Van Gogh’s Ear har form som et svømmebasseng, og da kjempeskulpturen inntok The Big Apple, karakteriserte den anerkjente kunstkritikeren David Velasco det som en fantastisk begivenhet for New York ettersom Elmgreen & Dragset regnes som to av de viktigste kunstnerne i verden i dag.

Van Goghs Ear at Rockefeller Plaza New York. Photo: John Wisniewski.

Nå kan Britannia Hotels gjester også glede seg over å kunne betrakte duoens hyllest av kollegaen Vincent Van Gogh på nært hold.