• Food & Drinks
  • · Speilsalen

Michelin-triumf for Speilsalen

Speilsalen på nyrenoverte Britannia Hotel ble i dag tildelt sin første Michelin-stjerne under utdelingen for de nordiske landene i Olavshallen i Trondheim.

Artikkel · 1 min lese
Henrik Dahl Jahnsen, Christopher Davidsen, Odd Reitan, Mikael Forselius. Foto: Wil Lee-Wright.

En drøm har gått i oppfyllelse, sier Christopher Davidsen om både Michelin-suksessen og oppgaven med å lage nye Speilsalen. Jeg er veldig stolt over teamet mitt og det vi har prestert på under ett år. Det er også veldig gledelig å se at enda flere norske restauranter får velfortjent heder og omtale fra guiden. 

Fantastisk at Christopher og teamet på Britannia får stjerne etter så kort tid. Det hadde jeg virkelig ikke forventet. Christopher er et synlig bevis på den vinnerkulturen vi ønsker å ha i Reitangruppen, sier en stolt Colonialmajor og Britannia-eier, Odd Reitan.

Speilsalen team. Foto: Jarle Hagen.

Anerkjent som Michelin restaurant bare 10 måneder etter åpning

Knappe ti måneder var alt Bocuse d´Or-sølvvinner Davidsen trengte for å hente hjem en Michelin-stjerne i hotellets første driftsår. En prestasjon som ble møtt med jubel i Olavshallen i Trondheim under den nordiske Michelin-utdelingen som for første gang var lagt til Norge.

Speilsalen eksempel meny. Foto: Fredrik Ringe.

Michelin-stjernen kommer på toppen av en rekke fantastiske omtaler i nasjonal og internasjonal presse, for så vel maten, som hotellet, siden gjenåpningen i april 2019. Vi er utrolig glade og stolte.

Mikael Forselius

Trondheim-ordfører Rita Ottervik var blant gjestene som slapp jubelen løs da Speilsalen fikk sin første Michelin-stjerne.

Dette betyr veldig mye for Trondheim. Vi har nå enda flere Michelin-restauranter i Trondheim som bidrar til å sette oss på kartet som matby nasjonalt og internasjonalt. Vi er veldig stolte! Vi har i Trondheim og Trøndelag sterke matmiljø som har blitt bygd opp over tid med restauranter og råvarer i verdensklasse, avslutter ordfører Rita Ottervik.

Christopher Davidsen i Speilsalen. Foto: Dreyer & Hensley.