• Hospitality
  • · Speilsalen

Speilsalen er kåret til Årets Restaurant i Norge

Speilsalen er kåret til Årets Restaurant i Norge og er med det nominert til prestisjefulle Nordic Prize 2021.

Artikkel · 1 min lese

I fjor høst pre-nominerte juryen seks restauranter som kandidater til Årets Restaurant i Norge for 2020. Det var Maaemo, Re-Naa, Rest, Stallen, Speilsalen og The Tea Room. Juryen har nå talt, og Årets Restaurant i Norge for 2020 er Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim, der Christopher Davidsen er executive head chef og Henrik Dahl Jansen head sommelier. Som vinner i Norge blir Speilsalen automatisk norsk finalist i kampen om The Nordic Prize, forteller juryleder i Norge, Arne Ronold.

Christopher Davidsen er svært begeistret for å ha blitt kåret til Årets Restaurant i Norge og for nominasjonen til Nordic Prize: «Dette er vi utrolig stolt over, og det viser at vi er på riktig vei når vi nå blir årets restaurant i Norge og nominert til Nordic Prize - Nordens Beste Restaurant i 2021.

EN PILGRIMSFERD FRA FRØYA
kamskjell – tindved – selleri
Speilsalen 2021

Vi er i meget godt selskap og jeg er glad for at Speilsalen blir lagt merke til utenfor Norge, som en forlengelse av Michelinstjernen vi fikk i fjor. Siden vi mottok den i februar 2020, har vi gjort mange grep for å forbedre oss ytterliggere. Blant annet med etableringen av en helt ny Caviarbar og et nytt vinrom og dessertstasjon ute i restauranten.

Christopher Davidsen.
Christopher Davidsen og Håkon Solbakk.

Vi pusher grenser hver dag for å bli et lite hakk bedre enn i går og ser frem til å ta imot juryen i Nordic Prize på besøk for å vise de hva vi kan her, og gi de en topp opplevelse hos oss i Trondheim, sier Christopher Davidsen.

Head Sommelier Henrik Dahl Jahnsen.

Nordic Prize har blitt delt ut årlig siden 2009, og arrangeres av Den Danske Spiseguide, ledet av Bent Christensen. Tidligere Norske vinnere inkluderer Maaemo, Renaa og Sabi Omakase. Hvem som vinner årets pris blir offentliggjort på en gallaseremoni til sommeren.

NORSK FLØRT MED ASIA
fjellrøye – hylleblomst – agurk
Speilsalen 2021

Utover Speilsalen er de øvrige finalister denne gangen Dill i Reykjavik, Frantzén i Stockholm, Inari i Helsinki, Jordnær i Gentofte utenfor København og Koks på Færøyene.

Speilsalen introduserte en ny Caviar Bar, vinrom og dessertstasjon sommeren 2020 som har blitt veldig godt tatt imot av gjestene.