Hopp til innholdet
  • Hospitality
  • · Palmehaven

Champagne House Ayala på Britannia

I anledning gjenåpningen av Britannia Hotel i 2019 har Maison Ayala og kjellermester Caroline Latrive inngått samarbeid med hotellet for å tilby gjestene en helt spesiell cuveé

Artikkel · 1 min lese
Peter André Gjerde at Champagne Ayala. Photo Robert Dalen

Ethvert femstjerners hotell ønsker å servere en spesielt utvalgt husets Champagne, med en friskhet og eleganse som passer hotellets gjester, en som høyner enhver anledning, fra lyse morgener til fest ut i de sene nattetimer. For å sitere Lily Bollingers legendariske ord: «Jeg drikker min champagne når jeg er glad og når jeg er trist. Noen ganger drikker jeg den når jeg er alene. Har jeg selskap, anser jeg den som obligatorisk. Jeg nipper til den når jeg ikke er sulten og drikker den når jeg er det. Ellers rører jeg den aldri – bortsett fra når jeg er tørst».

Mens vi gikk gjennom arkivet over gamle menyer på Britannia Hotel, fant vi en meny fra 1898 hvor det ble servert Champagne fra Maison Ayala som aperitiff. Maison Ayala, fra det lille familiedrevne champagnehuset som åpnet i 1860, var en av de mest populære Champagnene i Storbritannia rundt den tiden Hotel Britannia åpnet, og den opprettholdt populariteten inn de første tiårene av det 20. århundret. Huset ble kongelig hoffleverandør i 1908 etter Kong Edward VIIs kroning, og legenden sier at kongen likte å starte dagen med et glass Ayala Champagne – noe vi overhodet ikke klandrer ham for! 

Maison Ayala 1860 og Hotel Britannia 1870 er begge kulturinstitusjoner, og begge er inne i en periode med gjenoppfriskning og fornyelse. I anledning gjenåpningen av Britannia Hotel i 2019 har Maison Ayala og kjellermester Caroline Latrive inngått samarbeid med hotellet for å tilby gjestene en helt spesiell cuveé: en frisk og elegant blanding bestående av 40 % Chardonnay-, 40 % Pinot Noir- og 20 % Pinot Meunier-drue. Resultatet er en fest for ganen, med sin blanding av blomsteraktig sitrus, pepperaktig plomme og ristet brioche. 

Publisert 22. august 2019

Få det nyeste først

Bli med på Britannia-listen for å motta nyheter og invitasjoner til eksklusive arrangementer.